Matka samotnie wychowująca dziecko
Re: Matka samotnie wychowująca dziecko
TYLE CO WIEM TO WIĘCEJ PANI NIE DOSTANIE NIŻ TĄ ZALICZKĘ KTÓRA ZOSTAŁA ODPROWADZONA DO U.S.CZYLI 13 ZL,WIEM JAKIE TO PRZYKRE ,POZDRAWIAM
iwi33 napisał(a) :
> witam!
> jestem samotnie wychowujacą matka,w styczniu i lutym otrzymalam jeszcze z
> urzedu pracy część (urlop macierzynskiego)
Wiersz "inne źródła" w PIT-37 + pole 110 - składka zdrowotna (jak to jedyny dochód to podatek =0 więc i składka zostanie zredukowana do 0)
> witam!
> jestem samotnie wychowujacą matka,w styczniu i lutym otrzymalam jeszcze z
> urzedu pracy część (urlop macierzynskiego)
Wiersz "inne źródła" w PIT-37 + pole 110 - składka zdrowotna (jak to jedyny dochód to podatek =0 więc i składka zostanie zredukowana do 0)
Witam!
Znajoma jest samotna matką dziecko otrzymało stypendium 310 zł mieisecznie przez 10 miesięcy , w sierpniu poszła do pracy i zarobiła 1006 zł netto, czy może się rozliczyc jako samotna matka i czy może skorzystac z ulgi prorodzinnej.? Myslę że z tej drugiej nie ponieważ dochód córki roczny przekroczył 3091 zł. A czy córka pełnoletnia oczywiście musi sie rozliczyc i ze stypendium i z pracy?
Znajoma jest samotna matką dziecko otrzymało stypendium 310 zł mieisecznie przez 10 miesięcy , w sierpniu poszła do pracy i zarobiła 1006 zł netto, czy może się rozliczyc jako samotna matka i czy może skorzystac z ulgi prorodzinnej.? Myslę że z tej drugiej nie ponieważ dochód córki roczny przekroczył 3091 zł. A czy córka pełnoletnia oczywiście musi sie rozliczyc i ze stypendium i z pracy?
Stypendia do 380 zł \mc nie podlegają opodatkowaniu a tym samym wykazaniu w rozliczeniu rocznym,
nie sumują się więc z zarobkiem z pracy.
Matka może skorzystać (po spełnieniu ogólnych warunków) z obu "ulg".
Córka - rozliczeniu podlega jedynie stosunek pracy - 1006.
nie sumują się więc z zarobkiem z pracy.
Matka może skorzystać (po spełnieniu ogólnych warunków) z obu "ulg".
Córka - rozliczeniu podlega jedynie stosunek pracy - 1006.