programu nie mogę zaktualizować przez internet.

Rybarczyk12

programu nie mogę zaktualizować przez internet.

Post autor: Rybarczyk12 »

Mam taki problem.
Pokazuje mi się taki błąd podczas pobieranie i instalacji aktualizacji programu. " Błąd podczas wykonywania Delete File: Code 32. Proces nie może uzyskać dostępu do pliku,ponieważ jest on używany przez inny proces " ( koniec komunikatu ) I w związku z tym nie mogę zaktualizować programu PIY-y 2010. przez internet. Proszę o pomoc.

Bartek

Re: programu nie mogę zaktualizować przez internet.

Post autor: Bartek »

Zamknij program PITy,pobierz instalator stąd : http://pit.dobry.pl/pity2010ngsetup.php i zainstaluj :) Z jakiś powodów instalator nie zamyka programu po ściągnięciu aktualizacji, stąd ten komunikat.

Gość

Post autor: Gość »

Zainstalowanie programu na nowo odbyło się bez problemu,natomiast aktualizacja już się nie udała i natal taki komunikat jak pisałem poprzednio. I nie mam pojęcia dlaczego?

ZWR

Post autor: ZWR »

Niestety ale problem aktualizacji programu przez internet jest także u mnie niemożliwy do wykonania. Po pobraniu aktualizacji i próbie instalacji uaktualnienia nadal występuje ten komunikat: "Błąd podczas wykonywania Delete File: Code 32. Proces nie może uzyskać dostępu do pliku,ponieważ jest on używany przez inny proces". Sprawdziłem to na trzech różnych PC, na których mam zainstalowane również ale nie otwarte obecnie programy: PITy2009 i Rozliczenie Roczne RP. Co ciekawe na czwartym PC na którym nie ma zainstalowane ani PITy2009 i Rozliczenie Roczne RP 2010 aktualizacja programu odbywa się beż najmniejszych przeszkód. To samo potwierdziło mi jeszcze dwóch innych znajomych. Może autor to sprawdzi bo wynika. że tutaj jest chyba jakiś problem ... Gratuluję programu i dziękuję! Będę wdzięczny za info na forum w tym temacie jaki przedstawiłem ... Pozdrawiam!

M.K.

Post autor: M.K. »

Jest PITy 2009, Rozliczenie Roczne a czy a czy jest zainstalowany PITy 2010?

ZWR

:-) Oczywiście, jest zainstalowany PITy2010 !

M.K.

Czy z jakiegoś powodu pliki w katalogu programu nie mają atrybutu "tylko do odczytu"?

Janusz M.

Post autor: Janusz M. »

Zaktualizowałem przez internet bez problemu do wersji: 1.2.6.15 z dnia 9 lutego 2011.

ZWR

U mnie na PC gdzie nie ma zainstalowanych PITy2009 i Rozliczenie Roczne RP, a są tylko zainstalowane same PITY2010 aktualizacja przez internet idzie normalnie (ale na tym PC gdzie ma zainstalowane PITy2009 i Rozliczenie Roczne RP) za pioruna nie mogę dokonać aktualizacji bo cały cza s komunikat: "Błąd podczas wykonywania Delete File: Code 32. Proces nie może uzyskać dostępu do pliku,ponieważ jest on używany przez inny proces") ...

M.K.

Zainstalowałbym to Rozliczenie Roczne RP aby sprawdzić co się dzieje, ale chyba tylko na płycie było.

Sam program PITy 2010 i 2009 nic nie trzyma uruchomionego w pamięci. Może to Rozliczenie Roczne zainstalowało jakiś proces

A odinstalowanie RRRP nie przynosi poprawy?

Zablokowany