koszty uzyskania przychodu
-
GOSC
koszty uzyskania przychodu
Witam! mam problem! w Pit 11 w kosztach uzyskania przychodu pracodawca wystawił mi sume 1529zł! wypełniając zeznanie za pomoca progamu do rozliczania pit wyskakuje mi bład-i program automatycznie zmniejsza mi na limit 1335zł!(co w koncowym efekcie znaczy dla mnie dopłate) Prosze mi podpowiedziec jak moge ewentualnie zwiekszyc te koszta! pragne nadmienic ze mieszkam poza miejscem pracy ale zakład czesciowo finansuje nam bilety kolejowe! Dziekuje i pozdrawiam!
Re: koszty uzyskania przychodu
W oknie do poz. 40, gdzie wpisujesz koszty, zaznacz kwadracik - dojazd do pracy z innej miejscowości.
-
GOSC
Rozumiem ze w tym okienku nr 40 tylko dopisac dojaz z innej miejscowosci? a jaka sume mam tam wpisac ta podana przez pracodawce(1529zł) czy ta 1668.72zł Pozdrawiam!
W okienku poz.40 są trzy kwadraciki - jeden z nich o którym napisałem wystarczy zaznaczyć.
Generalnie, należy podać kwotę kosztów z PITa-11 ale jeżeli pracowałeś 12 miesięcy i przez 12 miesięcy dojeżdżałeś do pracy to należą się Tobie koszty w wysokości 1668.72
Generalnie, należy podać kwotę kosztów z PITa-11 ale jeżeli pracowałeś 12 miesięcy i przez 12 miesięcy dojeżdżałeś do pracy to należą się Tobie koszty w wysokości 1668.72