Autoryzacja
Autoryzacja
Młody do 26 lat, przychód renta z ZUS za 2024: 25 740 i przychód z pracy 27 420,
Który wpisać do autoryzacji aby wejść na podatki.gov.pl???
Który wpisać do autoryzacji aby wejść na podatki.gov.pl???
Re: Autoryzacja
Próbowałam różne (3)wersje - teraz muszę czekać 2 godziny bo mnie zablokowali, myślę że błąd mam w tym 2024 bo za 2025 to wystarczy jeden jakikolwiek i pesel też mam ok, zobaczymy później ....
Podawało się pesel lub NIP, następnie sumę przychodów z poprzedniego roku i dalej dowolny przychód z bieżącego - ale tak z pamięci piszę - tam w logowaniu do e-pit jest informacja przy każdym punkcie do wypełnienia wraz z podanymi pozycjami róznych rozliczeń , które trzeba wpisać
Podajesz za 2025 albo przychód z renty albo przychód z pracy.
Za 2025 to wiem na pewno,że jeden z tych które ma, ale mi chodzi o rok 2024, który przychód ??
Za 2024 sumę przychodów w PIT-37 z poz. "RAZEM". Jeśli próbowałaś to może była korekta za 2024?
Przeanalizowałam jeszcze któryś tam raz pit 37 za 2024 i nie ma tam "RAZEM" jako jedno. Jest:
Razem: Informacja o uldze dla młodych, uldze na powrót, uldze dla rodzin 4+ oraz uldze dla pracujących seniorów - (tu jest kwota dochodu)
i Razem: Dochody/straty ze źródeł przychodów (tu jest renta).
Na moją logikę to powinnam autoryzować rok 2024 tym przychodem z renty(opodatkowany)
Dalej będę próbować... Korekty nie było (taką mam informację, ale czy jest prawdziwa???)
Pozdrawiam wszystkich !!!!
Razem: Informacja o uldze dla młodych, uldze na powrót, uldze dla rodzin 4+ oraz uldze dla pracujących seniorów - (tu jest kwota dochodu)
i Razem: Dochody/straty ze źródeł przychodów (tu jest renta).
Na moją logikę to powinnam autoryzować rok 2024 tym przychodem z renty(opodatkowany)
Dalej będę próbować... Korekty nie było (taką mam informację, ale czy jest prawdziwa???)
Pozdrawiam wszystkich !!!!
Podaj w jakich pozycjach na PIT-37 za 2024 masz jakie kwoty.