Autoryzacja do wysyłki PIT

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
biuropit

Autoryzacja do wysyłki PIT

Post autor: biuropit »

Dzień dobry, mam taki problem, że przy wysyłce zeznania przy polu kwota weryfikacyjna po kliknięciu w lupkę Szukaj, program podstawia mi numer PESEL a nie Nazwisko klienta co powoduje, że nie wyszukuje kwoty do wysyłki. W załączeniu zrzut ekranu. Czy można to jakoś samemu ustawić ?
Ostatnio zmieniony 5 lut 2026, o 15:35 przez biuropit, łącznie zmieniany 1 raz.

Pomoc Techniczna IPS

Re: Autoryzacja do wysyłki PIT

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Czy w 2024 roku jest zapisane rozliczenie dla tego podatnika z PESEL czy NIP?
Można nacisnąć w tym polu na "X" i wyszukać rozliczenie "ręcznie" czy wprowadzić do pola imię i nazwisko lub nacisnąć "F2" i wybrać podatnika.

markus

Post autor: markus »

Do "biuropit" jeżeli na zrzucie jest prawdziwy pesel to nie powinieneś go upubliczniać.

biuropit

Post autor: biuropit »

Rozliczenie zapisane jest z PESEL. Natomiast robimy import z pliku. Ponieważ z trzech stanowisk zgraliśmy PITy za 2024 do jednego folderu i stosując się według instrukcji na yt i pomocy zamieszczonej w programie, program jakby nie potrafi zaczytać tych zrobionych zeznań. Nie wiem czy to wina ścieżki czy złego umieszczenia tych rozliczonych plików. Dlatego zamiast F2 lub wpisania nazwiska, klikamy otwórz, znajdujemy tego podatnika za 2024 i wtedy wyświetla nam się komunikat: Nie obsługiwany format pliku.

ODPOWIEDZ