Ulga prorodzinna
-
Ulga prorodzinna
Witam mam rozliczenie małżonków wspólne żona bez dochodów mąż pit-11 umowa o pracę pytanie mam troje dzieci do odliczenia ale to są dzieci żony . Czy mogę skorzystać ze składek ubezpieczenie społecznych i zdrowotnych męża i w jakiej rubryce męża czy żony w PIT O mam wpisać
Re: Ulga prorodzinna
Czy mogę skorzystać ze składek ubezpieczenie społecznych i zdrowotnych męża i w jakiej rubryce męża czy żony w PIT O mam wpisać
Rozliczenie wspólne małżonków /?/, ulga prorodzinna u żony /matki dzieci/,
program pozwala skorzystać ze składek społecznych i zdrowotnych męża.
O ile nie mają rozdzielności majątkowej i mogą się wspólnie rozliczyć.
Rozliczenie wspólne małżonków /?/, ulga prorodzinna u żony /matki dzieci/,
program pozwala skorzystać ze składek społecznych i zdrowotnych męża.
O ile nie mają rozdzielności majątkowej i mogą się wspólnie rozliczyć.
-
Od dawna marzyłam o odwiedzeniu Strefy https://chernobylstory.com/pl/ a teraz w końcu się udało! Wycieczka jest zorganizowana perfekcyjnie, przewodnik opowiada wiele ciekawostek, trasa jest dobrze przemyślana. Bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu, ale adrenalina i tak jest poza skalą! Polecam każdemu, kto chce poczuć historię.
W/g interpretacji 0115-KDIT2.331.2019.3.MD nie można odliczyć dodatkowej ulgi ze składek społ. i zdrowotnych na dzieci współmałżonka który nie ma dochodów. Chyba że jest opiekunem prawnym dzieci. Ostatnio robiłam korektę zeznania, bo US zakwestionował odliczenie 1/2 ulgi ze składek . Dziecko jest wspólne tego małżeństwa i ulga była wstawiona po 556,02. Pani kazała wstawić całość po stronie żony, bo mąż miał dochód zero. wniosek taki,że można skorzystać z ulgi w ramach podatku. Ze składek tylko na dzieci tej osoby, która ma zapłacone składki społeczne i zdrowotne.