gdzie zapisano rozliczenie
gdzie zapisano rozliczenie
Witajcie. Zdarzyło mi się coś , co nie powinno się zdarzyć - rozliczałam w Asystencie, klik zapisz - wyślij - status 200... nie chciałam drukować UPO tyko sam pit z pliku kiknęłam Zapisz jako i tam gdzie zapisałam nie ma! Wpadłam na pomysł żeby napisać i wysłać jeszcze raz ale status mówi, że już takie wpłynęło.
Podpowiecie coś?
Podpowiecie coś?
-
Re: gdzie zapisano rozliczenie
Spróbuj przeszukać komputer nazwiskiem albo z asystencie zapisane
Przeszukałam nazwiskiem...Nie ma...
Co robić? Muszę wydrukować i oddać pit...
Co robić? Muszę wydrukować i oddać pit...
W Asystencie też przeszukałam i nie widzę...
Jeżeli masz wydzieloną partycję na dysku np. Dane,
w której możesz ew. przechowywać dane,
kliknij na nią i u góry po prawej stronie jest okienko do wyszukiwania
wpisz w okienko .PITY2024FNS powinno Ci poszukać pity.
Możesz także przeszukać w ten sposób folder Dokumenty.
w której możesz ew. przechowywać dane,
kliknij na nią i u góry po prawej stronie jest okienko do wyszukiwania
wpisz w okienko .PITY2024FNS powinno Ci poszukać pity.
Możesz także przeszukać w ten sposób folder Dokumenty.
Stwórz przykładowe rozliczenie w Asystent, następnie "zapisz jako" i w okienku, które się wyświetli dowiesz się, jeżeli nie zmieniałeś ścieżki zapisu, gdzie Asystent zapisał zeznanie.
Bardzo celna uwaga....
Niestety, w ten sposób znalazłam tylko to rozliczenie, które powróciło ze statusem weryfikacji na czerwono, że takowe zostało już do bazy przyjęte...
Podpowiedzcie, proszę, gdzie znaleźć "numer" do UPO? Z całą pewnością był status 200 i możliwość pobrania UPO...
Podpowiedzcie, proszę, gdzie znaleźć "numer" do UPO? Z całą pewnością był status 200 i możliwość pobrania UPO...
Powtórne wysłanie takiego samego zeznania skutkuje statusem 200 z opisem "wysłano duplikat".
Dane w tym ponownie wysłanym muszą się różnić od pierwszej wersji.
Proszę przejrzeć co może być różnie zapisane.
A co do braku pliku to trudne do wytłumaczenia ponieważ przed wysyłka program wymusza zapisanie i nigdy nie kasuje pliku.
Złożone rozliczenie można znaleźć na Twój e-PIT https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/
Dane w tym ponownie wysłanym muszą się różnić od pierwszej wersji.
Proszę przejrzeć co może być różnie zapisane.
A co do braku pliku to trudne do wytłumaczenia ponieważ przed wysyłka program wymusza zapisanie i nigdy nie kasuje pliku.
Złożone rozliczenie można znaleźć na Twój e-PIT https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/
Status 411 Weryfikacja negatywna – w systemie jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym
No nie ma nigdzie.
No nie ma nigdzie.