wysłanie pita drogą elektroniczną
-
Gość
Re: wysłanie pita drogą elektroniczną
a co w przypadku kiedy PIT-28 jest wypełniany po raz pierwszy, w ubiegłym roku nie było takiej potrzeby. Czy w takim przypadku też można wysłać elektronicznie .
Pozdrawiam, Dorota
Pozdrawiam, Dorota
Gość napisał(a) :
> a co w przypadku kiedy PIT-28 jest wypełniany po raz pierwszy, w ubiegłym
> roku nie było takiej potrzeby. Czy w takim przypadku też można wysłać
> elektronicznie .
> Pozdrawiam, Dorota
Można, jako przychód z zeszłego roku podaje się wówczas 0 (zero) :)
> a co w przypadku kiedy PIT-28 jest wypełniany po raz pierwszy, w ubiegłym
> roku nie było takiej potrzeby. Czy w takim przypadku też można wysłać
> elektronicznie .
> Pozdrawiam, Dorota
Można, jako przychód z zeszłego roku podaje się wówczas 0 (zero) :)
-
Ania
Gdzie ja znajde to potwierdzenie nadania? Gdzies zgubiłam to.
-
Gość
pomóżcie bo nie mam żadnego potwierdzenia że wysłałam elektroniczny PIT.
Gość napisał(a) :
> pomóżcie bo nie mam żadnego potwierdzenia że wysłałam elektroniczny PIT.
W oknie wysyłki masz "Identyfikator" a niżej przycisk "Wydrukuj UPO" klikasz go,otwiera CI się dokument,wklejasz ten identyfikatorw odpowiednie pole, klikasz "Sprawdź status dokumentu",a następnie jeżeli status ma numer 200 to "Pobierz UPO" i już masz :)
> pomóżcie bo nie mam żadnego potwierdzenia że wysłałam elektroniczny PIT.
W oknie wysyłki masz "Identyfikator" a niżej przycisk "Wydrukuj UPO" klikasz go,otwiera CI się dokument,wklejasz ten identyfikatorw odpowiednie pole, klikasz "Sprawdź status dokumentu",a następnie jeżeli status ma numer 200 to "Pobierz UPO" i już masz :)
Gość napisał(a) :
> ja mam tylko ten identyfikator ale testowy.
Jak wyślesz jeszcze raz nietestowo,powinna się pojawić informacja,że zeznanie już istnieje w systemie,ale identyfikator pojawi się właściwy (tej pierwszej wysyłki)
> ja mam tylko ten identyfikator ale testowy.
Jak wyślesz jeszcze raz nietestowo,powinna się pojawić informacja,że zeznanie już istnieje w systemie,ale identyfikator pojawi się właściwy (tej pierwszej wysyłki)
-
Gość
o matko mi się nie otworzy bo mam nieaktualny adobe czy cos takiego. Jak go aktualizować?
Bartek napisał(a) :
> Gość napisał(a) :
> > ja mam tylko ten identyfikator ale testowy.
>
> Jak wyślesz jeszcze raz nietestowo,powinna się pojawić informacja,że zeznanie już
> istnieje w systemie,ale identyfikator pojawi się właściwy (tej pierwszej wysyłki)
Nie Bartku, wysłanie danych do bramki testowej nie wpływa na bramkę zwykłą.
Ten test zostawiłem wyłącznie po to aby użytkownik mógł sprawdzić bezpiecznie jak wszystko przebiega.
Chyba usunę tę możliwość.
Co do pytania o Adobe - aby wydrukować potwierdzenie trzeba zaktualizować. Link jest na stronie http://e-deklaracje.gov.pl. Ale drukowanie to nie jest konieczne. Ważne są dane, które są zapamiętane w pliku zeznania w programie PITy 2010 (o ile użytkownik zapisał plik po wysłaniu danych).
> Gość napisał(a) :
> > ja mam tylko ten identyfikator ale testowy.
>
> Jak wyślesz jeszcze raz nietestowo,powinna się pojawić informacja,że zeznanie już
> istnieje w systemie,ale identyfikator pojawi się właściwy (tej pierwszej wysyłki)
Nie Bartku, wysłanie danych do bramki testowej nie wpływa na bramkę zwykłą.
Ten test zostawiłem wyłącznie po to aby użytkownik mógł sprawdzić bezpiecznie jak wszystko przebiega.
Chyba usunę tę możliwość.
Co do pytania o Adobe - aby wydrukować potwierdzenie trzeba zaktualizować. Link jest na stronie http://e-deklaracje.gov.pl. Ale drukowanie to nie jest konieczne. Ważne są dane, które są zapamiętane w pliku zeznania w programie PITy 2010 (o ile użytkownik zapisał plik po wysłaniu danych).
-
Gość
ja zapisałam takie: Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
ale i tak jest info w statusie że wysłano duplikat, bo ja teraz chyba wysłałam go jeszcze raz :(
Ten raport wystarczający jest?
ale i tak jest info w statusie że wysłano duplikat, bo ja teraz chyba wysłałam go jeszcze raz :(
Ten raport wystarczający jest?