Może ktoś mi pomoże bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem:
jeśli w 2024 roku przeprowadzona została wymiana pieca na gazowy to można to odliczyć w ramach termomodernizacji?
a jeśli ktoś zrobi taką inwestycję w 2025 roku to już nie będzie podlegała do tej ulgi?
termomodernizacja
Re: termomodernizacja
Tak.
Z kotłów tylko ......
kocioł przeznaczony wyłącznie do spalania biomasy, spełniający co najmniej wymagania określone w rozporządzeniu Komisji (UE) 2015/1189 w odniesieniu do wymogów dotyczących ekoprojektu dla kotłów na paliwo stałe,,
Z kotłów tylko ......
kocioł przeznaczony wyłącznie do spalania biomasy, spełniający co najmniej wymagania określone w rozporządzeniu Komisji (UE) 2015/1189 w odniesieniu do wymogów dotyczących ekoprojektu dla kotłów na paliwo stałe,,
Mam faktury za montaż instalacji gazowej, kotła oraz za dokumentację (opinia i odbiór) od kominiarza - i to raczej jest jasne tzn. wydaje mi się że można to doliczyć.
Natomiast nie wiem czy można brać pod uwagę fakturę za roczną dzierżawę zbiornika? Za gaz oczywiście nie ale za samą dzierżawę?
Natomiast nie wiem czy można brać pod uwagę fakturę za roczną dzierżawę zbiornika? Za gaz oczywiście nie ale za samą dzierżawę?
Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi dotyczącej dzierżawy zbiornika na gaz a wydaje mi się że taki wydatek chyba nie będzie kwalifikował się do ulgi więc nie będę brał tego pod uwagę.
Mój sąsiad natomiast ma pomysł aby w ramach ulgi termomodernizacyjnej odliczyć wydatki na przydomową oczyszczalnię ścieków. Czy jest to możliwe?
Mój sąsiad natomiast ma pomysł aby w ramach ulgi termomodernizacyjnej odliczyć wydatki na przydomową oczyszczalnię ścieków. Czy jest to możliwe?
???
Orientuje się ktoś czy montaż oczyszczalni przydomowej wchodzi w zakres ulgi termomodernizacyjnej?
Orientuje się ktoś czy montaż oczyszczalni przydomowej wchodzi w zakres ulgi termomodernizacyjnej?