Wysylka PIT 37 - brakujaca biblioteka

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
Domiik

Wysylka PIT 37 - brakujaca biblioteka

Post autor: Domiik »

Wysylam do US indywidualny PIT37 -zero bledow, 1 informacja o korekcie automatycznie,
dostaje blad Runtime Error 217 at 0C6749D9 a potem komunikat "Brak biblioteki C:\Users\lap\AppData\Local\Temp\pity2024asystent.exe_3_2024_2_1\USADR.FMM5DLL" a ten plik tam jest
nie pojawia sie kolejny ekran wysylki, PIT nie zostaje wyslany

Wersja: 3.2024.2.1

Dominik

M.K.

Re: Wysylka PIT 37 - brakujaca biblioteka

Post autor: M.K. »

Czy przy powtórzeniu czynności błąd się powtórzy?

Irenka

Post autor: Irenka »

U mnie podobny błąd nie przy każdej wysyłce ale co jakiś czas Runtime error 216 56BD641DA potem coś o braku dostępu do jakiejś biblioteki po naciśnieci OK przy komunikatach można wysłać ale nie powinno tak być

Domiik

Post autor: Domiik »

M.K. pisze:
17 lut 2025, o 09:28
Czy przy powtórzeniu czynności błąd się powtórzy?
tak, dokladnie ten sam blad dzis, wersja programu ta sama

dodam troche kontekstu, moze pomoze
- zeznani zaimportowalem z pliku asystenta 2023 gdzei bylo wspolne malzonkow
- zrobilem konwersje na oddzielne dla meza i zony
- pliki sa z dysku sieciowego mapowanego w windows
- zrobilem aktualizacje windows 11 pro 10.0.22631

markus

Post autor: markus »

Ja miałem podobny problem z otworzeniem zeznania z 2017 roku, pomogło uruchomienie programu nie ze skrótu na pulpicie, ale z *exe w katalogu programu, komunikaty zniknęły, PIT się otworzył, byłem zaskoczony, ale jeżeli chodzi o jakiekolwiek oprogramowanie to już mnie nic nie zdziwi.
Teraz otwiera się także ze skrótu na pulpicie, dodam że jeszcze zrobiłem dwuklik na *dll z komunikatu, nie wiem czy potrzebnie czy nie, ale zrobiłem.

Tylko tu jest o Asystent2024, ja to miałem w PITyIPS, może to info się komuś przyda, a próbowałem to z 2017 otworzyć jak i pozostałe bo pomimo zapisywania z automatu PIT-ów dużymi literami to jak ktoś kiedyś wprowadzał nazwisko i imię z małej litery, a później importował dane do nowego PIT-u to np. na UPO własnym, z programu dane te były z małej litery i to mnie irytowało.

Poprawiłem to edytując każdy PIT i wpisywałem Imię i nazwisko z dużej litery, teraz jest ok i moja irytacja mięła, to tak gwoli informacji, gdyby ktoś miał taki przypadek i nie podobał by mu się taki stan rzeczy z małej litery w niektórych miejscach programu i na UPO własnym to może to poprawić.

Pewnie dla tych co zajmują się zawodowo rozliczeniami ta informacja się nie przyda bo musieli by, jak by mieli taką sytuację, edytować setki, może i więcej zeznań żeby to poprawić, ale dla takich jak ja to się przydało.

ODPOWIEDZ