Program pity 2010 nie działa prawidłowo
Program pity 2010 nie działa prawidłowo
Jak wpisuje kwote przychodu 0 bo w zeszłym roku nie było złożone zeznanie pit to wyskakuje status 414 weryfikacja negatywna błąd w danych identyfikacyjnych. Sprawdzałem dane identyfikacyjne na 100% są poprawne. Coś jest nie tak z programem wydaje mi się że nie przyjmuje kwot 0. Jak mam dołączony nip-3 to wyskakuje komunikat że program nie został przystosowany do wysyłki nip-3 należy złożyć w wersji papierowej. Proszę aby Pan Konopka sprawdził
Re: Program pity 2010 nie działa prawidłowo
Program prawidłowo wysyła dane, także z kwotą 0. Można to sprawdzić w podglądzie danych XML. Na końcu jest dołączona sekcja "podpisu" gdzie sa wymienione nip, imie, nazwisko, data urodzenia i kwota.
Wysyłki NIP-3 nie udało mi sie jeszcze zrobić i raczej nie dołączę jej do programu PITy 2010.
Wysyłki NIP-3 nie udało mi sie jeszcze zrobić i raczej nie dołączę jej do programu PITy 2010.
Z tego co tutaj już ktoś pisał,czasami zamiast wpisać 0 należy wpisać 0,00 i podobno przechodzi wtedy :)
Nie, program zmienia 0 na 0.00 i tak przedstawia w XML. Bartek, możesz to sobie sprawdzić :)
internaut34 napisał(a) :
> Jak mam
> dołączony nip-3 to wyskakuje komunikat że program nie został przystosowany
> do wysyłki nip-3 należy złożyć w wersji papierowej. Proszę aby Pan Konopka
> sprawdził
Z lektury plików XSD wynika, że NIP-3 nie może wystąpić jako załącznik e-Deklaracji PIT.
Tak więc NIP-3 można wysłać osobno ale tylko z podpisem kwalifikowanym.
Pozdrawiam
> Jak mam
> dołączony nip-3 to wyskakuje komunikat że program nie został przystosowany
> do wysyłki nip-3 należy złożyć w wersji papierowej. Proszę aby Pan Konopka
> sprawdził
Z lektury plików XSD wynika, że NIP-3 nie może wystąpić jako załącznik e-Deklaracji PIT.
Tak więc NIP-3 można wysłać osobno ale tylko z podpisem kwalifikowanym.
Pozdrawiam