Firma, w której pracuje zerwała umowę z pośrednikiem, który wypłacał nam pieniądze. W ostatnim rozliczeniu na moje konto wpłyneły pieniądze zarobione przez kuzyna, a na jego konto wpłyneły pieniądze zarobione przeze mnie. Co prawda nie stanowiło to dla nas problemu, bo rozliczyliśmy się między sobą. Jest jednak znacznie większy problem. Firma przysłała PIT-11, który będzie rozliczany za okres 01-01-2010 - 31-03-2010 i widnieje na nim inny nr. NIP. Reszta danych się zgadza.
Najprawdopodobniej jest to mój błąd i przy podpisywaniu umowy podałem zły nr. NIP. Jak myślicie Państwo, czy powinienem zgłosić to jak najszybciej do firmy? Czy konieczne będzie rozwiązanie umowy i podpisanie nowej? Czy wystarczy wprowadzenie jakieś korekty?
I najważniejsze, co należy teraz zrobić z tym PIT-em? Czy kontaktować się z tamtą firmą z Warszawy? Czasu jest sporo bo to PIT za rok 2010
Bardzo proszę o pomoc
Zły Nr NIP
Re: Zły Nr NIP
zgłosić do firmy.
Niech poprawią.
Żle trafiło i do Ciebie i do USu.
W sumie dla Ciebie to niewielki problem, bo rozliczysz się na podstawie danych z PIT 11 (wartości), a NIP wpiszesz właściwy.
Ale poprawić należy.
Niech poprawią.
Żle trafiło i do Ciebie i do USu.
W sumie dla Ciebie to niewielki problem, bo rozliczysz się na podstawie danych z PIT 11 (wartości), a NIP wpiszesz właściwy.
Ale poprawić należy.
myślisz, że nie będzie żadnych problemów?
bardzo się denerwuje, nie chciałbym pracy stracić
bardzo się denerwuje, nie chciałbym pracy stracić
żadnych problemów.
Ps. skoro nadal pracujesz, to skąd PIT 11 w trakcie roku (za te 3 m-ce) ?
PIT 11 (w trakcie roku) wydaje się PO ustaniu stosunku pracy (na wniosek pracownika)
Ps. skoro nadal pracujesz, to skąd PIT 11 w trakcie roku (za te 3 m-ce) ?
PIT 11 (w trakcie roku) wydaje się PO ustaniu stosunku pracy (na wniosek pracownika)
tak jak napisałem, pracuje w firmie A - ona korzysta z pośrednika, Firmy B, która wypłaca nam pieniądze
Zerwali z nimi umowę i podpisali z nowym pośrednikiem. I dlatego przysłali mi PIT za trzy miesiące, bo wszyscy pracownicy musieli podpisać nową umowę.
Nic, pójdę do mojego managera i powiem mu, że jest źle wypełniony PIT, wezmę ze sobą ksero wpisu do ewidencji. Być może to był mój błąd, nie wiem, aczkolwiek źle wprowadzona jest również kwota jaką uzyskałem.
Zerwali z nimi umowę i podpisali z nowym pośrednikiem. I dlatego przysłali mi PIT za trzy miesiące, bo wszyscy pracownicy musieli podpisać nową umowę.
Nic, pójdę do mojego managera i powiem mu, że jest źle wypełniony PIT, wezmę ze sobą ksero wpisu do ewidencji. Być może to był mój błąd, nie wiem, aczkolwiek źle wprowadzona jest również kwota jaką uzyskałem.