Emerytura z zagranicy i inne dochody
Emerytura z zagranicy i inne dochody
Mam do rozliczenia w Polsce Pit-11 z pracy, pit-40a z zus i pit-11 z banku - emerytura zagraniczna - wykazana w poz. 43 i 44 i pobrany podatek - 3046 i zdrowotne w poz. 72. Nie wiem z jakiego kraju to emerytura. Czy muszę się dowiedzieć czy jak jest pobrany podatek i zdrowotne to rozliczam jako opodatkowaną w Polsce i nie wykazuje w Pit-ZG ? Jedynie w Pit-36 - emerytura zagraniczna i te pozostałe dochody ? Wychodzi do zapłaty 2129 bo podatnik miał dochody z Polski około 74 tysięcy i z emerytury w Polsce - około 3 tysięcy i emerytura zagraniczna - około 30 tysięcy. To podatek taki musi wyjść ? Rozlicza się sam
Re: Emerytura z zagranicy i inne dochody
..Nie wiem z jakiego kraju to emerytura - w zależności od UPO dla danego kraju,
emerytura może być opodatkowana tylko w PL i wtedy rozliczamy na PIT-36.
emerytura może być opodatkowana tylko w PL i wtedy rozliczamy na PIT-36.
Podglądnij na e-pit Ministerstwa Finansów - emerytura z zagranicy powinna tez tam być.
Na marginesie - nie podajesz danych z pitów i pytasz czy musi wyjść podatek ? Na co liczysz ? Moce nadprzyrodzone ma tylko niewielu z nas.
Na marginesie - nie podajesz danych z pitów i pytasz czy musi wyjść podatek ? Na co liczysz ? Moce nadprzyrodzone ma tylko niewielu z nas.
Jutro się dowiem się z jakiego kraju to emerytura i napiszę od razy kwoty jakie są na pitach. Zależy od UPO nie rozumiem ?
Podpisanie umowy o Unikaniu Podwójnego Opodatkowania z danym państwem.