nakrętki
Re: nakrętki
czy mam to wpisać w przychód/dochód źródła inne od 1 do 4 ?
Inne źródła, to:
-należności z tytułu członkostwa w rolniczej spółdzielni produkcyjnej lub innej spółdzielni zajmującej się produkcją rolną,
-zasiłków pieniężnych z ubezpieczenia społecznego,
-należności za pracę przypadających tymczasowo aresztowanym oraz skazanym,
-świadczeń wypłaconych z Funduszów: Pracy oraz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych,
-stypendiów,
-świadczeń integracyjnych i motywacyjnej premii integracyjnej, przyznanych na podstawie ustawy o zatrudnieniu socjalnym,
-należności wynikającej z umowy aktywizacyjnej,
Wg mnie rozliczenie na PIT-36 wiersz 5 - działalność. wyk. osobiście.
-należności z tytułu członkostwa w rolniczej spółdzielni produkcyjnej lub innej spółdzielni zajmującej się produkcją rolną,
-zasiłków pieniężnych z ubezpieczenia społecznego,
-należności za pracę przypadających tymczasowo aresztowanym oraz skazanym,
-świadczeń wypłaconych z Funduszów: Pracy oraz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych,
-stypendiów,
-świadczeń integracyjnych i motywacyjnej premii integracyjnej, przyznanych na podstawie ustawy o zatrudnieniu socjalnym,
-należności wynikającej z umowy aktywizacyjnej,
Wg mnie rozliczenie na PIT-36 wiersz 5 - działalność. wyk. osobiście.
nie mam żadnej działalności, rozliczam się zawsze w PIT 37 jako osoba fizyczna ,mam rozliczyć się też w PIT 36 ?
Składasz jeden pit. Rozliczasz wszystkie dochody na PIT-36.
Czyli nie składam 37 tylko 36 ?
Tak PIT-36
Jednak, tak jak sugerowałeś, w wierszu inne źródła.
inne źródła:
pkt. 5.uzyskali przychody ze źródeł, od których płatnik i podatnik nie miał obowiązku odprowadzania zaliczek na podatek w ciągu roku.
Raczej to dotyczy Ciebie.
Jednak, tak jak sugerowałeś, w wierszu inne źródła.
inne źródła:
pkt. 5.uzyskali przychody ze źródeł, od których płatnik i podatnik nie miał obowiązku odprowadzania zaliczek na podatek w ciągu roku.
Raczej to dotyczy Ciebie.
Rozumiem ze odliczenie ulgi na dzieci i przychód od pracodawcy w tym przypadku pozostaje bez zmian to znaczy wpisuje wszystko tak jak w 37 ?
Dokładnie tak, w odpowiadających danemu przychodowi wierszach..