problem z wydrukowaniem

japimacho

problem z wydrukowaniem

Post autor: japimacho »

System operacyjny: XP
Drukarka: Lexmark Z815
stery do drukarki:CJB810PO.EXE ver.1.0.10.0

Jak tylko nacisnę przycisk "drukuj" rozwala mi sterowniki do drukarki. System przestaje widzieć drukarkę. Konieczna jest ponowna instalacja sterowników. Po niej znowu mogę wszystko inne drukować normalnie.

Pomoc Techniczna IPS

Re: problem z wydrukowaniem

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Jeśli wystąpił taki problem i wszystkie drukarki zniknęły, proponuje zapoznać się z informacjami na stronie http://support.microsoft.com/kb/810894/pl
Jeśli nie została wyłączona usługa wydruku tylko blokada komputera a sterownik jest dostępny, to proponuje jego zmianę lub eksport danych do pliku PDF i wydruk przez Adobe Reader.

japimacho

Post autor: japimacho »

System operacyjny: XP
Drukarka: Lexmark Z815
stery do drukarki:CJB810PO.EXE ver.1.0.10.0

Jak tylko nacisnę przycisk "drukuj" rozwala mi sterowniki do
drukarki. System przestaje widzieć drukarkę. Konieczna jest ponowna
instalacja sterowników. Po niej znowu mogę wszystko inne drukować
normalnie.

Garść nowych informacji.
Zawsze zaczynałem drukowanie od załącznika PIT-28/A, po którym występował problem z uzyskaniem połączenia z drukarką. Dzisiaj zacząłem drukowanie od głównego dokumentu, PIT-28 i wydrukowało go normalnie, bez problemów. Ale znowu przy drukowaniu PIT-28/A, następuje przepełnienie bufora drukarki i zerwanie komunikacji komputera z urządzeniem drukującym. Ja już ten problem obszedłem eksportując PIT do PDF-u i następnie go drukując. Ale mały problem pozostaje, nie wiem czy tylko u mnie, czy jeszcze u kogoś.

A tak poza tym program jest rewelacyjny, duże ułatwienie dla osób chcących się samodzielnie rozliczyć. No i 1% podatku można przekazać na rzecz organizacji którą samemu się wybrało, a nie z góry narzuconej jak to jest w innych programach.

aga

Post autor: aga »

u mnie tez jest ten sam problem z wydrukowaniem pit 28a, wywalilo mi wszystkie drukarki. nie próbowłam drukować innych pitów, ale mam nadzieję że że będą działac prawidlowo, bo jest to "troszeczkę uciążliwe", gdy za kazdym drukowaniem musze tracic czas na instalowanie na nowo strrowników. mam nadzieje że problem zniknie przy kolejnych aktualizacjach programu
pozdrawiam
aga

piasuuul

Post autor: piasuuul »

mam również problem z wydukowaniem formularza na lexmarku T650n, tylko dziwne, że drukarka drukuje ze wszystkich innych programów (w tym IPS Biuro Rachunkowe) tylko nie z PITÓW, a nie moge sobie pozwolić na wydruk poprzez PDFa, gdyż pitów jest sporo, poza tym musiałbym puszczać 2 razy wydruk, osobno formularza i osobno załącznika...

M.K.

Post autor: M.K. »

Czy problem jest tylko z PIT-28/A czy z innymi też?

piasuuul

Re: problem z wydrukowaniem cd...

...i jeszcze jedno, nie wywala mi drukarki ani sterowników, ale zamiast wydruku drukują się uśmiechnięte buźki;)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, o 11:54 przez piasuuul, łącznie zmieniany 1 raz.

piasuuul

...w moim przypadku wszystkie formularze się źle drukują obojętnie czy PIT-28, czy 36

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Proponuje dodać sterownik modelu T650DN lub T650DTN i spróbować wydrukować dokument . Trzy drukarki są podobne, może na sterowniku do innego modelu problem zostanie rozwiązany?

piasuuul

dzięki, udało się!

Zablokowany