Problem przy wysłaniu ZAP-3
Problem przy wysłaniu ZAP-3
Podczas wysyłki pliku ZAP-3 do urzędu mam taki błąd:
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2015-03-02 11:37:50
Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: ZAP-3(3 e-dek) do systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.ZAP3_3.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, ZgloszenieNIP.RachunekBankowy.NrRachunkuBankowego, Opis: Pełny numer rachunku - numer IBAN, Wartość: PL 45 1050 1403 1000 0090 6240 0081, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst PL 45 1050 1403 1000 0090 6240 0081 zawiera nieprawidłowe znaki lub jest zapisany w nieprawidłowym formacie. Wymagany format to:[A-Z]{2}[0-9]{2}[0-9A-Z]{10,30} .
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2015-03-02 11:37:50
Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: ZAP-3(3 e-dek) do systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.ZAP3_3.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, ZgloszenieNIP.RachunekBankowy.NrRachunkuBankowego, Opis: Pełny numer rachunku - numer IBAN, Wartość: PL 45 1050 1403 1000 0090 6240 0081, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst PL 45 1050 1403 1000 0090 6240 0081 zawiera nieprawidłowe znaki lub jest zapisany w nieprawidłowym formacie. Wymagany format to:[A-Z]{2}[0-9]{2}[0-9A-Z]{10,30} .
Re: Problem przy wysłaniu ZAP-3
nr konta jest ze spacjami?
Jeżeli tak to usuń wszystkie spacje. Jeżeli to nie pomoże to nie kopiuj nr rachunku tylko wpisz go ręcznie gdyż być może podczas kopiowania kopiuje się jakiś niedozwolony znak.
Jeżeli tak to usuń wszystkie spacje. Jeżeli to nie pomoże to nie kopiuj nr rachunku tylko wpisz go ręcznie gdyż być może podczas kopiowania kopiuje się jakiś niedozwolony znak.
Nadal to samo. Gdy klikam wyślij. Później podpisz. Pojawia się okno z wyborem listy certyfikatów, ale okno jest puste i niema co wybrać.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e7 ... 6fa18.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e7 ... 6fa18.html
Nadal to samo? Konto nie przechodzi? W jaki sposób wobec tego dało się nacisnąć wyślij?
Co do wysyłki samego ZAP-3 należy posiadać podpis elektroniczny.
Proponuję wydrukować i zanieść do US lub wysłać zwykłą pocztą.
Co do wysyłki samego ZAP-3 należy posiadać podpis elektroniczny.
Proponuję wydrukować i zanieść do US lub wysłać zwykłą pocztą.
Nie posiadam właśnie podpisu to pewnie wina leży tutaj. Jak wydrukuję w tym programie podpisze i moja żona zaniesie to do US to będzie dobrze?
Może zanieść także żona. Po wydrukowaniu proszę nie zapomnieć własnoręcznie podpisać.
można też wysłać zwykłą pocztą jeżeli szkoda czasu na osobistą wizytę
-
Czyli rozumiem, ze samego ZAP-3 przez internet wysłać nie można. A wypełniając je razem z zeznaniem np. z PIT 37?
Wtedy przejdzie?
Wtedy przejdzie?
też nie.
Wysyłka ZAP-3 przez internet w obojętnie jakiej formie możliwa jest aktualnie tylko za pomocą podpisu kwalifikowanego.
Wysyłka ZAP-3 przez internet w obojętnie jakiej formie możliwa jest aktualnie tylko za pomocą podpisu kwalifikowanego.
-
Dziękuję za informację. Myślałam, że w "pakiecie" jest inaczej.
Wysyłałam rozliczenie córki i zapomniałam o nr konta. Jak się okazuje, mogę winić przepisy a nie swoje gapiostwo i niech się młoda teraz pofatyguje wysłać list do urzędu.
Wysyłałam rozliczenie córki i zapomniałam o nr konta. Jak się okazuje, mogę winić przepisy a nie swoje gapiostwo i niech się młoda teraz pofatyguje wysłać list do urzędu.