Status (błąd) 401

Janusz75

Status (błąd) 401

Post autor: Janusz75 »

401 – Weryfikacja negatywna - dokument niezgodny ze schematem xsd
Przesłany dokument nie jest zgodny z opisującym go schematem xsd, np. brak wypełnienia pozycji obowiązkowych, niewłaściwy format daty lub inny błąd wypełnienia deklaracji. Proszę wysłać zgłoszenie błędu do firmy e-file z poziomu programu przez zgłoś błąd lub mailem z załączonym komunikatem błędu, który się wyświetlił. Nasi konsultanci pomogą poprawić błąd w deklaracji i będzie można ją ponownie wysłać.
Nie mogę wysłać PIT-37 z PIT-O
Nie pamiętam czy ten PIT był wysyłany. Chciałem przesłać e-mailem potwierdzenie dla chrześniaka.
Próbowałem przesłać jako złożenie zeznania i jako korekta z opisem czego dotyczy korekta (przekazanie 1% podatku).
Jak zapisywałem PIT, to nie było błędów. Co robię źle? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

1ANO

Re: Status (błąd) 401

Post autor: 1ANO »

Też miałem ten błąd, ale u mnie znalazłem przyczynę i rozwiązałem problem.
Program PITY2013 nie weryfikuje w załączniku PIT-O kolejności wpisania dzieci (E) - u mnie w związku z usamodzielnieniem się najstarszego (w E.1) wykasowałem go z PIT-O (pozostało puste miejsce, a pozostałe (E.2, E.3 i E.4) pozostały wypełnione. Program nie widzi błędu, a Urząd już tak :(.

Prośba do autora: program mógłby weryfikować czy dzieci wpisane są od pozycji E.1, E.2 .... po kolei.

KrystynaM

Post autor: KrystynaM »

U mnie dzisiaj również wystąpił ten błąd. Stało się to przy korekcie PIT37 z PIT0. Ale już wysyłałam taką korektę kilka dni temu i poszło bez problemu. O co tu chodzi. Co z tym zrobić?

KrystynaM

Post autor: KrystynaM »

U mnie w PIT0 nie było dzieci, tylko darowizna z tytułu krwiodawstwa. I tak jak poprzednik mówił, program przy zatwierdzaniu nie sygnalizował błędu.

Zablokowany