Mam problem z wysłaniem PIT-37, komunikat jest następujący:
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem PIT-37(18)(za 2012). Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
A w raporcie mam taką informację:
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E1, Opis: PESEL, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Brak wartości.
Proszę o pomoc
Dziękuję
Monika
Wysyłka PIT 37
Re: Wysyłka PIT 37
W PIT/O w części E.1 (na str.3) w poz.1 (PESEL) wpisano prawdopodobnie spację. Proszę usunąć.
Niestety nie ma w tym miejscu spacji w peselu, już to wcześniej sprawdziłam po przeczytaniu innych postów. Jakiś inny powód tego problemu?
Nie znam innej przyczyny.
Ale po usunięciu peselu dziecka i wpisaniu jego imienia, nazwiska i daty urodzenia, nadal nie mogłam wysłać PITu. Więc czy to nie jest jakiś większy problem z PIT-O?
To pewnie spacja w polu PESEL w innej części np. E.2.
Symbole wysyłane nie odpowiadają ściśle symbolom na formularzu papierowym. stąd P_E1 to moze być PESEL w każdej z pięciu części danych dzieci.
Symbole wysyłane nie odpowiadają ściśle symbolom na formularzu papierowym. stąd P_E1 to moze być PESEL w każdej z pięciu części danych dzieci.
Bardzo dziękuję za pomoc, to była spacja w polu E2.