Problem z wysylka
Problem z wysylka
Witam , czy jest ktoś w stanie mi napisać czy pit który ma być wysłany do urzędu musi mieć adres zameldowania czy aktualnego zamieszkania ?? Moje pytanie wynika z tego iż chcąc wysłać pit droga elektroniczna wyskakuje mi błąd (Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu (numer)z systemu e-Deklaracje danych zeznania :Pit -37(17)(za 2011) Status informuje ze wystąpiły błędy ! Dane nie zostały przyjęte przez system)Nie mam pojęcia gdzie popełniłam ten błąd , zaznaczę jeszcze ze jestem zameldowana w Lodzi a od roku mieszkam i pracowałam i byłam tez na bezrobotnym w gdańsku pit tez chciałam złożyć w Gdańsku , no i własnie wyskakuje mi błąd . Bardzo proszę o pomoc
Re: Problem z wysylka
Dla US najważniejsze jest miejsce zamieszkania. Rozliczasz się w US na terenie którego mieszkałaś ale jeżeli zmiana miejsca zamieszkania nie była zgłaszana (w 2011 roku na NIP-3 obecnie ZAP-3) to może być problem.
Jeżeli zmiana taka była zgłaszana szukaj błędu w innych danych np. literówki w nazwisku czy imieniu.
Jeżeli nie znajdziesz przyczyny to będziesz musiała zdać do US zeznanie + ew. aktualizację ZAP-3 na papierze.
Jeżeli zmiana taka była zgłaszana szukaj błędu w innych danych np. literówki w nazwisku czy imieniu.
Jeżeli nie znajdziesz przyczyny to będziesz musiała zdać do US zeznanie + ew. aktualizację ZAP-3 na papierze.
Re: Problem z wysylka
Nie zgłaszałam nic do US , a nie będzie problemu jak wyśle do łódzkiego US zeznanie podatkowe pracując i odbierając zasiłek dla bezrobotnych w Gdańsku ?