PIT 37 blokada wysyłania
Re: PIT 37 blokada wysyłania
diligent napisał(a) :
> Co do UPO, to metodą którą użylem i opisałem, zauważyłem że plik mi sie
> wygenerował w dziwnej lokalizacji, C:\Users\(...)\AppData\Local\Temp
We wcześniejszych wersjach oraz rocznikach też tak było.
Po pobraniu UPO w Adobe Reader wybieram 'Zapisz kopię' lub 'Zapisz jako...' i w otwartym oknie wybieram sobie dowolny katalog, do którego chcę zapisać plik *.pdf z UPO.
Pozdrawiam.
> Co do UPO, to metodą którą użylem i opisałem, zauważyłem że plik mi sie
> wygenerował w dziwnej lokalizacji, C:\Users\(...)\AppData\Local\Temp
We wcześniejszych wersjach oraz rocznikach też tak było.
Po pobraniu UPO w Adobe Reader wybieram 'Zapisz kopię' lub 'Zapisz jako...' i w otwartym oknie wybieram sobie dowolny katalog, do którego chcę zapisać plik *.pdf z UPO.
Pozdrawiam.
Witam,
Dziś zainstalowałem nową wersje z dnia 12.03.2015 - wersja 1.6.2.34 . Niestety przy próbie wysyłki wyskakuje komunikat :
" Nie można nawiązać połączenia z serwerem. Proszę usunąć blokadę.
Szczegóły błędu : Wystąpił problem z połączeniem"
Mam program Antywirusowy ESET Smart Security 8, ale powyłączałem na czas wysyłki blokadę + zaporę. Mimo wszystko problem dalej występuje.
Przy wciskaniu na OK, program w końcu wysyła, ale pojawia się komunikat o duplikacie przy UPO - podejrzewam że PIT idzie 2x..
Ma ktoś dziś podoby problem?
"Przesłałeś duplikat, pobrane UPO dotyczy oryginału dokumentu. Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO"
Znaczy że PIT poszedł 2x?
Dziś zainstalowałem nową wersje z dnia 12.03.2015 - wersja 1.6.2.34 . Niestety przy próbie wysyłki wyskakuje komunikat :
" Nie można nawiązać połączenia z serwerem. Proszę usunąć blokadę.
Szczegóły błędu : Wystąpił problem z połączeniem"
Mam program Antywirusowy ESET Smart Security 8, ale powyłączałem na czas wysyłki blokadę + zaporę. Mimo wszystko problem dalej występuje.
Przy wciskaniu na OK, program w końcu wysyła, ale pojawia się komunikat o duplikacie przy UPO - podejrzewam że PIT idzie 2x..
Ma ktoś dziś podoby problem?
"Przesłałeś duplikat, pobrane UPO dotyczy oryginału dokumentu. Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO"
Znaczy że PIT poszedł 2x?
Nie wiem jeszcze dlaczego jest komunikat o blokadzie.
Jeśli ten sam dokument poszedł 2x to nic nie szkodzi. Jest w e-Deklaracjach traktowany jako jeden, tylko dwa razy wysłany.
Jeśli ten sam dokument poszedł 2x to nic nie szkodzi. Jest w e-Deklaracjach traktowany jako jeden, tylko dwa razy wysłany.
M.K. napisał(a) :
> Nie wiem jeszcze dlaczego jest komunikat o blokadzie.
>
> Jeśli ten sam dokument poszedł 2x to nic nie szkodzi. Jest w e-Deklaracjach
> traktowany jako jeden, tylko dwa razy wysłany.
Rozumiem, chciałem tylko się upewnić czy mam szukać u siebie czy to gdzieś schowany programowy problem.
Myślę, że to nie wina ESET-a, bo próbowałem już wszystkich możliwości blokady, łącznie z całkowitym jego wyłączeniem.
Wyłączyłem program PIT2014 jako wykrywanie modyfikacji aplikacji korzystających z sieci, Reguły i strefy też mają zezwolone jako przychodzące/wychodzące, tryb uczenia się/interaktywny przy wysyłce nie wykrywają żadnych ruchów - czyli to raczej ESET nie blokuje.
Może coś ta informacja pomoże:)
Edit 1:
Problem nie występował na pewno w wersji •09.02.2015 - wersja 1.6.2.15 , czyli gdzieś w następnych wersjach wyszedł.
Edit 2:
Jeszcze przyszło mi do głowy, że kilka dni temu była dosyć pokaźna paczka Aktualizacji do Windows 7, może cosik tam pozmieniali ?
> Nie wiem jeszcze dlaczego jest komunikat o blokadzie.
>
> Jeśli ten sam dokument poszedł 2x to nic nie szkodzi. Jest w e-Deklaracjach
> traktowany jako jeden, tylko dwa razy wysłany.
Rozumiem, chciałem tylko się upewnić czy mam szukać u siebie czy to gdzieś schowany programowy problem.
Myślę, że to nie wina ESET-a, bo próbowałem już wszystkich możliwości blokady, łącznie z całkowitym jego wyłączeniem.
Wyłączyłem program PIT2014 jako wykrywanie modyfikacji aplikacji korzystających z sieci, Reguły i strefy też mają zezwolone jako przychodzące/wychodzące, tryb uczenia się/interaktywny przy wysyłce nie wykrywają żadnych ruchów - czyli to raczej ESET nie blokuje.
Może coś ta informacja pomoże:)
Edit 1:
Problem nie występował na pewno w wersji •09.02.2015 - wersja 1.6.2.15 , czyli gdzieś w następnych wersjach wyszedł.
Edit 2:
Jeszcze przyszło mi do głowy, że kilka dni temu była dosyć pokaźna paczka Aktualizacji do Windows 7, może cosik tam pozmieniali ?
Czy jest zainstalowana e-Poczta Podatkowa?
A jeśli tak to czy jest to najnowsza wersja?
A jeśli tak to czy jest to najnowsza wersja?
M.K. napisał(a) :
> Czy jest zainstalowana e-Poczta Podatkowa?
> A jeśli tak to czy jest to najnowsza wersja?
Nie, nie mam zainstalowanej e-Poczty. A instalacja jest wymagana do prawidłowego przesłania zeznania?
Edit.1 Panie Marcinie, tylko jak w lutym wysyłałem PIT właśnie z wersji 1.6.2.15 , to poszedł bez problemów, a też nie miałem zainstalowanej e-Poczty.
> Czy jest zainstalowana e-Poczta Podatkowa?
> A jeśli tak to czy jest to najnowsza wersja?
Nie, nie mam zainstalowanej e-Poczty. A instalacja jest wymagana do prawidłowego przesłania zeznania?
Edit.1 Panie Marcinie, tylko jak w lutym wysyłałem PIT właśnie z wersji 1.6.2.15 , to poszedł bez problemów, a też nie miałem zainstalowanej e-Poczty.
Nie, e-Poczty nie ma być. Pytałem bo gdyby była to wysyłka szła by przez nią i wtedy pytałbym jeszcze o inne rzeczy.
Witam, panie Marcinie - coś wiadomo już w sprawie w/w komunikatów przy wysyłce o blokadzie. Czy jeszcze w dalszym ciągu prace z ustaleniem "szkodnika" trwają?:)
Czy w parametrach programu w zakładce internet Proxy jest wyłączone?
M.K. napisał(a) :
> Czy w parametrach programu w zakładce internet Proxy jest wyłączone?
Jest używaj systemowych ustawień proxy
Edit.1
Ok zmieniłem na "bez proxy" i komunikat się już nie pojawia
> Czy w parametrach programu w zakładce internet Proxy jest wyłączone?
Jest używaj systemowych ustawień proxy
Edit.1
Ok zmieniłem na "bez proxy" i komunikat się już nie pojawia