DG ryczałt
Re: DG ryczałt
tak
ale radze rozliczenie zdać osobiście i na miejscu sprawdzic wpływy na podatek
przed oddaniem niz póżniej byc wzywaną
ale radze rozliczenie zdać osobiście i na miejscu sprawdzic wpływy na podatek
przed oddaniem niz póżniej byc wzywaną
Zdrowotne do odliczenia to będzie kwota 1800,46 zł.
Natomiast społeczne należy policzyć z dowodów wpłat od m-ca stycznia do października + za te kilka dni października. Można też policzyć na podstawie DRA, o ile za październik prawidłowo sporządzone.
W okresie zawieszenia składek się nie opłaca.
Natomiast społeczne należy policzyć z dowodów wpłat od m-ca stycznia do października + za te kilka dni października. Można też policzyć na podstawie DRA, o ile za październik prawidłowo sporządzone.
W okresie zawieszenia składek się nie opłaca.
Ale to tak jest jak liczysz i niewidzisz co masz zliczyć
A jak znam życie to przelewy beda nie za te miesiące
A jak znam życie to przelewy beda nie za te miesiące
Ostatnio zmieniony 14 sty 2011, o 19:05 przez domino197, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam - zdrowotne wpłacone to 2001,38 zł.
Za październik nie należy uwzględniać zapłaconych odsetek.
Za październik nie należy uwzględniać zapłaconych odsetek.
Kurcze to czemu mi wychodzi za zdrowotne 2324,12 hm..oczywiście to moje wyliczenia...oświećcie mnie proszę.
A jeśli chodzi o ten nieszczęsny październik to składkę społeczną zapłaciłam 10 ego za tyle dni co miałam jeszcze nie zawieszoną DG. ale DRA dopiero wysłałam po upomnieniach zus...:( nie wiedziałam o takim dokumencie poprostu.
A jeśli chodzi o ten nieszczęsny październik to składkę społeczną zapłaciłam 10 ego za tyle dni co miałam jeszcze nie zawieszoną DG. ale DRA dopiero wysłałam po upomnieniach zus...:( nie wiedziałam o takim dokumencie poprostu.
tyle możesz odliczyc od podatku
społeczne odejmujesz od dochodu
1x193,10 zdrowotna
9x200,92 zdrowotne
społeczne odejmujesz od dochodu
1x193,10 zdrowotna
9x200,92 zdrowotne