Kiedy będzie opublikowana...
Re: Kiedy będzie opublikowana...
Witam mam pytanie czy program będzie dostępny na krążku w jakimś czasopiśmie
Nie mam pewności.
Sławek napisał(a) :
> (...) Czy ten program
> będzie z wysyłką zeznań do systemu e-deklaracje? czy można będzie podawać
> pesel zamiast nip przy rozliczeniach bo już wyszło rozporządzenie.
Tak, od dwóch lat już ma wysyłkę do e-deklaracji.
> (...) Czy ten program
> będzie z wysyłką zeznań do systemu e-deklaracje? czy można będzie podawać
> pesel zamiast nip przy rozliczeniach bo już wyszło rozporządzenie.
Tak, od dwóch lat już ma wysyłkę do e-deklaracji.
Widziałem program z Rzeczpospolitej. Czemu zmienili dostawcę?
Ten w wyglądzie łudząco przypomina ... PITy 2010 IPS (ale, jak sam informuje, nie sprawdza zawartości merytorycznej...).
Ten w wyglądzie łudząco przypomina ... PITy 2010 IPS (ale, jak sam informuje, nie sprawdza zawartości merytorycznej...).
Witam, od kilku lat używam programu do PIT-ów z tej strony, program jest super pomocny w wypełnianiu rozliczeń.
Teraz cierpliwie czekam na wersję na rok 2010.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)
Teraz cierpliwie czekam na wersję na rok 2010.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)
DORO0 napisał(a) :
> Witam mam pytanie czy program będzie dostępny na krążku w jakimś
> czasopiśmie
A ja mam takie pytanie z czystej ciekawości. Jeżeli ktoś ma dostęp do Internetu i może za darmo pobrać program to jaki jest sens w wydawaniu pieniędzy na gazetę, której zakup przynosi zyski każdemu tylko nie autorowi programu (a jak już to bynajmniej nie kokosy typu 50% wpływów ze sprzedaży) i najczęściej wersja na płycie z racji cyklu wydawniczego jest starsza niż dostępna na stronie internetowej w momencie znalezienia się gazety w sklepie więc program pierwsze o co prosi po instalacji to o zgodę na pobranie nowszej wersji z Internetu co skutkuje tym samym co ściągnięcie od razu najnowszej wersji bez "pośrednika" w postaci gazety:) Wkładka w postaci płyty ma sens w przypadku filmów (żeby mieć legalną kopię :) ) ewentualnie programów których normalnie legalnie w pełnych wersjach pobrać nie można(a które dołączają magazyny komputerowe).Ale jak gdzieś czytałem 50% gospodarstw domowych w Polsce ma przynajmniej 1 komputer z czego 70% ma stały dostęp do Internetu..na który wydaje zresztą niemałe pieniądze... to po diabła nabijać zyski wydawcom gazet ? :) Jeszcze parę lat temu jak dostęp do Internetu był w Polsce dla "Kowalskiego" praktycznie tylko wdzwaniany i płaciło się za czas korzystania (a prędkości były duużo niższe) to układ z płytą do gazety się opłacał,ale obecnie ?
> Witam mam pytanie czy program będzie dostępny na krążku w jakimś
> czasopiśmie
A ja mam takie pytanie z czystej ciekawości. Jeżeli ktoś ma dostęp do Internetu i może za darmo pobrać program to jaki jest sens w wydawaniu pieniędzy na gazetę, której zakup przynosi zyski każdemu tylko nie autorowi programu (a jak już to bynajmniej nie kokosy typu 50% wpływów ze sprzedaży) i najczęściej wersja na płycie z racji cyklu wydawniczego jest starsza niż dostępna na stronie internetowej w momencie znalezienia się gazety w sklepie więc program pierwsze o co prosi po instalacji to o zgodę na pobranie nowszej wersji z Internetu co skutkuje tym samym co ściągnięcie od razu najnowszej wersji bez "pośrednika" w postaci gazety:) Wkładka w postaci płyty ma sens w przypadku filmów (żeby mieć legalną kopię :) ) ewentualnie programów których normalnie legalnie w pełnych wersjach pobrać nie można(a które dołączają magazyny komputerowe).Ale jak gdzieś czytałem 50% gospodarstw domowych w Polsce ma przynajmniej 1 komputer z czego 70% ma stały dostęp do Internetu..na który wydaje zresztą niemałe pieniądze... to po diabła nabijać zyski wydawcom gazet ? :) Jeszcze parę lat temu jak dostęp do Internetu był w Polsce dla "Kowalskiego" praktycznie tylko wdzwaniany i płaciło się za czas korzystania (a prędkości były duużo niższe) to układ z płytą do gazety się opłacał,ale obecnie ?
Witam ponownie jednak jak pan sam zauważył nie wszyscy mają dostęp do internetu
Witam ponownie, pogrążony w rozpaczy przetestowałem wszystko co można znaleźć w sieci i da sie tym zrobic rozliczenie roczne. Wniosek jest jeden i bardzo prosty. Ten mały 1% to kupa kasy i coraz więcej spryciarzy oferuje darmowe programy w zamian za wymuszone wskazanie. Od lat robię zeznania całej masie znajomych, rodzinie bo akurat jestem drobnym księgowym i wszyscy lecą z pitami do mnie (czasami żałuję że nie jestem księdzem, bym sobie posłuchał!). Oprócz IPS znalazłem jeden program gdzie nie ma wymuszenia ale liczą na lenistwo wypełniającego (trzeba odhaczyć w opcjach).
Więc czekamy, cierpliwie czekamy, dwóch juz zrobiłem innym programem bo dostawali sr...i.
I tak przepiszę do IPS żeby miec kompletne archiwum na następny rok.
PIT28 ma byc do końca tygodnia czyli dzisiaj.
Stary, łysy, zjechany jak kamień szlifierski, ale jaki wierny.
Pozdrawiam
Więc czekamy, cierpliwie czekamy, dwóch juz zrobiłem innym programem bo dostawali sr...i.
I tak przepiszę do IPS żeby miec kompletne archiwum na następny rok.
PIT28 ma byc do końca tygodnia czyli dzisiaj.
Stary, łysy, zjechany jak kamień szlifierski, ale jaki wierny.
Pozdrawiam
A co Pan sądzi o wartości merytorycznej innych programów "pitowych"?
Średnio, klik, klik i już, wolę widzieć zeznanie i się trochę zastanowić za każdym razem, może jestem staromodny ale jak mogę sięgnąć do właściwego akapitu ustawy to często sięgam, niby wiemy dużo ale przepisy często się zmieniają, skrypt który dzieli , mnoży , dodaje i odejmuje to napisał mi znajomy informatyk, nie o to chodzi.
A jak już mogę się wypowiedzieć, mam propozycję odnośnie sumatorów. Rzecz bardzo przydatna a nie mogłaby być bardziej?
Na przykład w pozycji zapłaconych składek na ubezpieczenie społeczne, rozwijam sumator i wpisuję po kolei styczeń-kwota itd.
Sumator mógłby być kontekstowy, w tej akurat pozycji miesiące powinny byc już wpisane.
Do kopii zeznania podpinam wydrukowane sumatory, łatwiej się sprawdza.
A jak już mogę się wypowiedzieć, mam propozycję odnośnie sumatorów. Rzecz bardzo przydatna a nie mogłaby być bardziej?
Na przykład w pozycji zapłaconych składek na ubezpieczenie społeczne, rozwijam sumator i wpisuję po kolei styczeń-kwota itd.
Sumator mógłby być kontekstowy, w tej akurat pozycji miesiące powinny byc już wpisane.
Do kopii zeznania podpinam wydrukowane sumatory, łatwiej się sprawdza.