Proponuję aby porównać podpisy z zeszłego roku i tego roku.
W tym celu należy:
1. zainstalować najnowszą wersję programu PITy 2013
2. Ponownie wysłać - zapewne nadal będzie status 414
3. W oknie wysyłki nad prawą stroną tabeli jest przycisk [Więcej informacji >>]. Proszę go nacisnąć. W oknie raportu widać na końcu podpis tegoroczny.
teraz
4.Proszę uruchomić program PITy 2012, otworzyć zeszłoroczne zeznanie i wysyłkę.
5.Nacisnąć [Więcej inforomacji >>] i porównać oba podpisy.
BŁĄD 414
Re: BŁĄD 414
Witam,
Też mam problem z wysłaniem PITa 37 i 28.
Po sprawdzeniu danych wg powyższej instrukcji wszystko się zgadza, a mimo to nie wysyła.
Dane są takie same jak w zeszłym roku bo program sobie sam pobiera je z zeszłorocznej wersji.
W nazwisku są polskie znaki, a instalka jest świeża i aktualizację też zainstalowałem.
Też mam problem z wysłaniem PITa 37 i 28.
Po sprawdzeniu danych wg powyższej instrukcji wszystko się zgadza, a mimo to nie wysyła.
Dane są takie same jak w zeszłym roku bo program sobie sam pobiera je z zeszłorocznej wersji.
W nazwisku są polskie znaki, a instalka jest świeża i aktualizację też zainstalowałem.
Witam.
Odnośnie tego błędu w wysyłce w PIT 36 i 37, chciałbym się podzielić pewnym przypadkowym spostrzeżeniem, a mianowicie; nie jest obojętne wpisanie kwoty tj. poz.60 i 87 PIT-37 i poz.82 i 125 w PIT-36. Nie mając deklaracji z ubiegłego roku ( awaria dysku i brak papierowej) łatwiej było mi wpisać przychód współmałżonka z PIT-11. Co roku kolejność podatnik/współmałżonek jest taka sama. Wychodzi na to, że musi być zachowana konkretna kolejność co do deklaracji z ubiegłego roku i być może inni też popełniają podobne pomyłki.
Odnośnie tego błędu w wysyłce w PIT 36 i 37, chciałbym się podzielić pewnym przypadkowym spostrzeżeniem, a mianowicie; nie jest obojętne wpisanie kwoty tj. poz.60 i 87 PIT-37 i poz.82 i 125 w PIT-36. Nie mając deklaracji z ubiegłego roku ( awaria dysku i brak papierowej) łatwiej było mi wpisać przychód współmałżonka z PIT-11. Co roku kolejność podatnik/współmałżonek jest taka sama. Wychodzi na to, że musi być zachowana konkretna kolejność co do deklaracji z ubiegłego roku i być może inni też popełniają podobne pomyłki.
Też mam problem z wysyłką z takim kodem. Próbuję wysłać dwa różne pity 37 pojedynczych osób i nie da rady. Program jest najnowszy. Wszystkie dane sprawdzone (brak polskich liter), powyższe instrukcje co do porównania danych z poprzedniego roku nic nie dały, nowe wpisanie danych nic nie dało.
Też ten sam problem Pit37 i Pit 0. Brak polskich liter w imieniu i nazwisku a mimo to błąd. Pit 0 rehabilitacja. Wczoraj wysłałem inne pit37 z pit0 ale na dzieci i przyjął
Przeprasza. Mój błąd. Problemu nie ma (wpisywałem złą kwotę przychodu)