PITY 2021Asystent
Re: PITY 2021Asystent
Kidy program "autonomiczny" jak to określasz już mam w najnowszej wersji. To po co taki "myk"? Programy wcześniejsze w poprzednich latach np. z 2017 nie chciał się "aktualizować" na 2018, jeżeli go otwierałem w 2017. A tak trzeba robić jeżeli chce się wysyłać elektronicznie do urzędu bo trzeba mieć kwotę dla danej osoby z poprzedniego roku.
autor: wopa »
Po otwarciu programu ubiegłorocznego PIT2020Asystent otwiera się okno aby uaktualnić program ......
Nie ma problemu - nie pobieraj - skasuj X-em... i możesz otwierać rozliczenie za 2020r.
Po otwarciu programu ubiegłorocznego PIT2020Asystent otwiera się okno aby uaktualnić program ......
Nie ma problemu - nie pobieraj - skasuj X-em... i możesz otwierać rozliczenie za 2020r.
wopa pisze:
> Kidy program "autonomiczny" jak to określasz już mam w najnowszej
> wersji. To po co taki "myk"?
Pytałeś o aktualizację to napisałem, możesz też nie kasować programu z ubiegłego roku i otworzyć w nim zeznania dla poznania kwoty autoryzującej.
> Kidy program "autonomiczny" jak to określasz już mam w najnowszej
> wersji. To po co taki "myk"?
Pytałeś o aktualizację to napisałem, możesz też nie kasować programu z ubiegłego roku i otworzyć w nim zeznania dla poznania kwoty autoryzującej.
Nie mam z tym problemu. Tylko moje pytanie było : po co tak.
Istnieje możliwość złożenia korekty deklaracji za dany rok podatkowy. Program z poprzedniego roku (poprzednich lat) proponuje swoją ostatnią aktualizację, aby składający deklarację robił to na najbardziej aktualnej dla danego roku wersji.