[rozwiazane]Pandemia dotknęła też pity - nie działają....

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
fenster

Re: [rozwiazane]Pandemia dotknęła też pity - nie działają....

Post autor: fenster »

Podepnę się też do tematu.Zgłaszałem już dość dawno że przydałby się wybór wielkości czcionki po to by na wydrukach dla klientow ze słabszym wzrokiem cyfry byly bardziej widoczne tym czasem wprowadzono wybór czcionki.Zupełnie nie rozumiem po co...a problem by nadruk cyfr był większy dalej jest.Tyle mądrych i sensownych rzeczy polikwidowano z PITów NG ktore ułatwiały prace że albo teraz są przywracane albo ich dalej brak.Ktoś przedobrzył chyba w tych zmianach a ciągłe aktualizacje (17,18 już?) tylko zakłócają płynność pracy niestety.By być jednak sprawiedliwy są i pozytywne zmiany w iPS PITACH za co dziękuję ,niestety sporo modernizacji spowodowała ucieczkę wielu osób do konkurencji.

M.K.

Post autor: M.K. »

Czcionkę można zmienić na np. grubszą więc trochę większą. Zwiększyć wielkości (wysokości) nie można bo wielkość zależy od definicji rysunku.
Wyboru wielkości czcionki nie było także w starym programie. Może z czasem wymyślę jak to rozwiązać.

Rzeczy różnych, które są przywracane nie polikwidowaliśmy, tylko nie zrobiliśmy na nowo. Nadszedł czas aby uzupełniać braki.
W starym programie też były aktualizacje do momentu aż nic już nie było więcej do zrobienia.

Ci co zmienili program są teraz zadowoleni?

Czarek

Post autor: Czarek »

Panie Marcinie,
wydruki rzeczywiście wydają się mniejsze od tych z lat ubiegłych - porównałem swoje stare wydruki z tymi co wydrukowałem wczoraj, i tamte stare są bardziej większe, wyraziste i czytelniejsze od tych "wczorajszych".

Pozdrawiam.

Zablokowany