Nowy program i Linux
Re: Nowy program i Linux
Obecna wersja 5.1 po wybraniu formularza PIT 37 zawiesza się.
Dla jednej osoby pokazuje formularz i wisi, dla wspólnego nie pokazuje i też zawiesza się.
Tryb zgodności win10, win8, win7 - to samo.
Dla PIT 28 działa.
Dla jednej osoby pokazuje formularz i wisi, dla wspólnego nie pokazuje i też zawiesza się.
Tryb zgodności win10, win8, win7 - to samo.
Dla PIT 28 działa.
Widzę polskie znaki. A jak w PIT-36? Zmieniło się coś?
PIT 36 działa (przynajmniej u mnie).
Chociaż jak widać w pkt.6 nie ma widocznych pól wyboru choć działają.
Tak samo nie widać ich w PIT 37.
Chociaż jak widać w pkt.6 nie ma widocznych pól wyboru choć działają.
Tak samo nie widać ich w PIT 37.
Nie potrafię wytłumaczyć braku kwadratów w poz.6. Kwadraty są rysowane czcionka Wingdings tak samo jak te pozostałe widoczne.
To raczej są krzaczki do zgłoszenia do WINE.
To raczej są krzaczki do zgłoszenia do WINE.
U mnie w pit 37 działają i są widoczne kwadraty w pozycji 6 . Problem mam z polskimi znakami. Nie bardzo wiem gdzie to mogę ustawić w wine .
Domyślna strona kodowa 1250. Ale gdzie to w Linuksie ustawić to nie wiem. Może Draco podpowie?
Niestety muszę potwierdzić rezultaty poprzedników. Przy emulacji poniżej Win8 w ogóle nie widać tekstu, powyżej jest tekst bez polskich znaków i zniekształcone (niektóre) kwadraciki. Niestety, na wydruku wygląda to tak samo. Poza formularzami polskie znaki działają poprawnie.
Moim zdaniem poleganie na jakiejkolwiek stronie kodowej systemu to regresja w programie. Poprzednie wersje radziły sobie bez zarzutu.
Moim zdaniem poleganie na jakiejkolwiek stronie kodowej systemu to regresja w programie. Poprzednie wersje radziły sobie bez zarzutu.
Strona kodowa - podaję jedynie rozwiązanie, które obecnie może pomóc.
Witam
Niestety potwierdzam. Na Kubuntu 20.04 wine-5.0 (Ubuntu 5.0-3ubuntu1), w trybie zgodności z W7 program PITy IPS (2020) nie wyświetla tła formularzy. W trybie zgodności z W10 wyświetla prawidłowo. W obu jednak wersjach przy zmianie rozdzielczości program się wiesza.
Szkoda, że zmieniło się środowisko, bo program jest nie do użytku @L. Używałem go od lat w na różnych dystrybucjach Linuksa i nie było najmniejszego problemu. W tym roku zmuszony byłem wykorzystać konkurencyjny program.
Życzę powodzenia i mam nadzieję do zobaczenia w przyszłym roku.
--
Marcinos
Niestety potwierdzam. Na Kubuntu 20.04 wine-5.0 (Ubuntu 5.0-3ubuntu1), w trybie zgodności z W7 program PITy IPS (2020) nie wyświetla tła formularzy. W trybie zgodności z W10 wyświetla prawidłowo. W obu jednak wersjach przy zmianie rozdzielczości program się wiesza.
Szkoda, że zmieniło się środowisko, bo program jest nie do użytku @L. Używałem go od lat w na różnych dystrybucjach Linuksa i nie było najmniejszego problemu. W tym roku zmuszony byłem wykorzystać konkurencyjny program.
Życzę powodzenia i mam nadzieję do zobaczenia w przyszłym roku.
--
Marcinos
Panie Marcinie, w samym programie, menu wyświetla się prawidłowo. W formularzach PIT nie ma polskich znaczków ale nie wszystkich bo np "ł" jest wyświetlane. Jaka tam jest czcionka ?