Wersja programu przy wysyłaniu pliku e-mailem nie ma znaczenia. W tej opcji nic nie było zmieniane od pierwszej wersji.
Możliwe jest, że w Windows nie ma ustawionego domyślnego programu pocztowego.
wysyłanie e-mail
-
Re: wysyłanie e-mail
Gość napisał(a) :
> po wybraniu z menu Plik opcji wyślij > email z pdf pojawia się okienko (nazwane
> przeze mnie pomocniczym) "Wyślij jako *.PDF" z następującymi przyciskami :
> - "Pokaż formularz w domyślnej .."
> - "Wyślij"
> - "Anuluj"
>
> zastanawia mnie funkcjonaloność przycisku "Wyslij", ponieważ gdy go
> wybrałem nie wykonała się żadna czynność, która była by widoczna z mojego poziomu
> (użytkownika tej aplikacji)
W oknie "Wyślij jako *.PDF" mamy możliwość wyboru jakie dokumenty mają być wyeksportowane do pliku PDF. Po naciśnięciu przycisku "Wyślij" pojawi się w programie pocztowym otwarty nowy list z załączonym załącznikiem. Może coś blokuje otworzenie nowego listu? Proponuje otworzyć program pocztowy i wybrać opisaną opcję w programie PITy 2009.
> po wybraniu z menu Plik opcji wyślij > email z pdf pojawia się okienko (nazwane
> przeze mnie pomocniczym) "Wyślij jako *.PDF" z następującymi przyciskami :
> - "Pokaż formularz w domyślnej .."
> - "Wyślij"
> - "Anuluj"
>
> zastanawia mnie funkcjonaloność przycisku "Wyslij", ponieważ gdy go
> wybrałem nie wykonała się żadna czynność, która była by widoczna z mojego poziomu
> (użytkownika tej aplikacji)
W oknie "Wyślij jako *.PDF" mamy możliwość wyboru jakie dokumenty mają być wyeksportowane do pliku PDF. Po naciśnięciu przycisku "Wyślij" pojawi się w programie pocztowym otwarty nowy list z załączonym załącznikiem. Może coś blokuje otworzenie nowego listu? Proponuje otworzyć program pocztowy i wybrać opisaną opcję w programie PITy 2009.
Nie jestem pewien, tak mi jakoś do głowy teraz przyszło, że chyba widziałem taką opcję, jak:
"nie zezwalaj na wysyłanie poczty przez inne programy", albo coś w tym stylu....
Panowie/Panie informatycy, jest coś takiego? ...ale mogę źle kojarzyć :-(
"nie zezwalaj na wysyłanie poczty przez inne programy", albo coś w tym stylu....
Panowie/Panie informatycy, jest coś takiego? ...ale mogę źle kojarzyć :-(
-
Tak są opcje w zabezpieczeniach poczty lecz to nie powinno blokować. Wysyłany plik jest *.PDF a nie *.zip, *.rar, *.dll, *.exe. Korzystam z programu pocztowego Windows Vista czyli Windows Mail i po zmianie zabezpieczeń nowy list z załącznikiem jest otwierany. Nie ważne czy program pocztowy jest otwarty czy nie. Myślę, że nie jest ustawione poprawie konto pocztowe lub jest poprawnie ustawione ale nie w programie pocztowy ustawionym domyślnie.