Wysyłka korekty za 2015, jaka kwota weryfikacyjna?
Re: Wysyłka korekty za 2015, jaka kwota weryfikacyjna?
No to ciekaw jestem wyników....
Kwota do wysyłki może być jakakolwiek.......bo i tak z wysyłki się rezygnuje.
-------------
Ahoj !
Kwota do wysyłki może być jakakolwiek.......bo i tak z wysyłki się rezygnuje.
-------------
Ahoj !
-
Znalazłem małą chwilę.
Wykasowany numer z poz. 3, poz. 323 '---', poz. 323a '---', poz. 324a '0,00', poz. 325 pusta: eksport bez zmian.
Wykasowałem ww pozycje (zostawiłem wszystkie puste): wykonanie eksportu nie spowodowało zmian, natomiast wysłanie po skasowaniu poprzedniego UPO (bez pobierania lub drukowania nowego UPO) spowodowało automatyczne pojawienie się w poz. 323 '0000147428', w poz. 323a 'Fundacja Nasza Szkoła', w poz. 324 '22,20' (kwota właściwa), choć w poz. 324a jest nadal pusto.
Pozdrawiam
Wykasowany numer z poz. 3, poz. 323 '---', poz. 323a '---', poz. 324a '0,00', poz. 325 pusta: eksport bez zmian.
Wykasowałem ww pozycje (zostawiłem wszystkie puste): wykonanie eksportu nie spowodowało zmian, natomiast wysłanie po skasowaniu poprzedniego UPO (bez pobierania lub drukowania nowego UPO) spowodowało automatyczne pojawienie się w poz. 323 '0000147428', w poz. 323a 'Fundacja Nasza Szkoła', w poz. 324 '22,20' (kwota właściwa), choć w poz. 324a jest nadal pusto.
Pozdrawiam
-
Jutro spróbuję wysłać wersję z '---', i tak już dosyć nabroiłem...
Ale nie trzeba wysyłać. Przecież podgląd tego co zostanie wysłane jest przed samym procesem wysyłania.
-
Ale w momencie wysyłania pojawiają się nowe wpisy w polach oop (podobnie jak przy uaktualnianiu pól w Wordzie przed drukowaniem, jeżeli jest aktywne), stąd moja wątpliwość, co poszło do US.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podgląd XML jest ostatecznym wyglądem tego co idzie do US.
Wpisywanie KRS dzieje się wcześniej (jeszcze nie wiem dlaczego) na skutek obliczeń w formularzach.
Wpisywanie KRS dzieje się wcześniej (jeszcze nie wiem dlaczego) na skutek obliczeń w formularzach.
-
Jeżeli podgląd XML jest wyświetlany po wejściu do okna dialogowego 'Wyślij>>Zeznania do Urzędu', przycisk [Wydrukuj "UPO"], dolna opcja 'Podgląd wysłanych danych w formularzu', to mam wysłany jeden formularz z pustymi polami 'KRS' i 'kwota'; wśród zapisanych UPO ten właśnie wydaje się być ostatni. Pozostałe dwa wcześniejsze mają w tym podglądzie wypełnione pola OPP (w jednym KRS 306549, w drugim KRS 48149).
Zaczekam na reakcję US - czy mnie 'zaproszą' na wyjaśnienia...
Pozdrawiam
Zaczekam na reakcję US - czy mnie 'zaproszą' na wyjaśnienia...
Pozdrawiam
....""(w jednym KRS 306549, w drugim KRS 48149)"...
Czy naprawdę są takie KRS ? Wydaje mi się, że te numery są błędne.
Czy naprawdę są takie KRS ? Wydaje mi się, że te numery są błędne.
-
Pominąłem początkowe zera, natomiast "cyfry znaczące" przepisałem z zapisanych po wysłaniu PDF-ów PIT-36 (nie sprawdzałem, jakie to OPP).
Pozdrawiam
Pozdrawiam