PITy 2015 - do pobrania
Re: PITy 2015 - do pobrania
Ten problem sprawdzamy. Jeszcze nie mam rozwiązania.
jest szansa na działający pit-36 z załącznikiem PIT-0? muszę złożyć do 20 stycznia.
Błąd został zgłoszony i zlokalizowany. Ja sam nie poprawiam obliczeń więc dopiero jutro z rana będzie poprawiany i potem sprawdzony a następnie opublikowany z nowszą wersją programu.
Myślę że do południa powinno być gotowe.
M.K.
Myślę że do południa powinno być gotowe.
M.K.
Witam, ja nie mogę wysłac PIT36 - wciąż mam komunikat błąd autoruzacji - w jednym zeznaniu, a w drugim zawisza się prze weryfikacji danych. Pól godziny zero ruch. Tak było wczoraj wieczór i dziś rano.
Gdzie jest błąd?
Dane sąprzenoszone z ubiegłego roku automatycznie, przychód za 2014 wpiasany prawidłowy.
Gdzie jest błąd?
Dane sąprzenoszone z ubiegłego roku automatycznie, przychód za 2014 wpiasany prawidłowy.
"...przychód za 2014 wpiasany prawidłowy..."
Miałem to samo. Okazało się, że w 2014 roku składano korektę PIT-36. Jak wpisałem przychód przed korektą, to wysyłka poszła bez problemu.
Miałem to samo. Okazało się, że w 2014 roku składano korektę PIT-36. Jak wpisałem przychód przed korektą, to wysyłka poszła bez problemu.
Moje zdanie jest takie jak napisał Janusz M.
Takie sytuacje w zeszłym roku zdarzyły mi się kilkukrotnie. Zawsze okazywało się, że jednak źle był wpisywany dochód za poprzedni rok-pomimo mojego przekonania, że jest dobrze.
Jeszcze jedna uwaga, którą zauważyłem w zeszłym roku. Jeśli robi się korektę za poprzednie lata-przykładowo za 2012 rok- kwotę przychodu wpisujemy zawsze za poprzedni rok do aktualnego. W tym przypadku nie za 2011 ale za 2014.
Zawsze za poprzedni rok od tego w którym wykonujemy korektę.
Takie sytuacje w zeszłym roku zdarzyły mi się kilkukrotnie. Zawsze okazywało się, że jednak źle był wpisywany dochód za poprzedni rok-pomimo mojego przekonania, że jest dobrze.
Jeszcze jedna uwaga, którą zauważyłem w zeszłym roku. Jeśli robi się korektę za poprzednie lata-przykładowo za 2012 rok- kwotę przychodu wpisujemy zawsze za poprzedni rok do aktualnego. W tym przypadku nie za 2011 ale za 2014.
Zawsze za poprzedni rok od tego w którym wykonujemy korektę.
M.K. napisał(a) :
> Błąd został zgłoszony i zlokalizowany. Ja sam nie poprawiam obliczeń więc
> dopiero jutro z rana będzie poprawiany i potem sprawdzony a następnie
> opublikowany z nowszą wersją programu.
>
> Myślę że do południa powinno być gotowe.
>
> M.K.
Jakieś szanse?
> Błąd został zgłoszony i zlokalizowany. Ja sam nie poprawiam obliczeń więc
> dopiero jutro z rana będzie poprawiany i potem sprawdzony a następnie
> opublikowany z nowszą wersją programu.
>
> Myślę że do południa powinno być gotowe.
>
> M.K.
Jakieś szanse?
Tak, dzisiaj...
W PIT-36 znika wprowadzany numer KRS. ("1%") Widnieje w okienku wprowadzania, lecz później jest niewidoczny.
Polecam najnowszą aktualizację.