Po wybraniu w "winecfg": win8 oraz nowszy
niby jest OK, ale gdy eksportujemy do PDF lub klikniemy wydruk to wynikiem jest kilka prawie "pustych" kartek A4.
PlayOnLinux:
W.I.N.E.: "6.5"
M.K.,
Czy próbował Pan np. bibliotekę "Qt"?
Czy ktoś z forumowiczów zna działającą alternatywę dla "PITy 2020 Asystent" (W.I.N.E. lub natywne) na desktop z pominięciem VM-ki?
Nowy program i Linux
Re: Nowy program i Linux
Może spróbować w linuxie ainstalować drukarkę cups-pdf i drukować na nią.
Pity Asystent aby program chodził pod linuksem trzeba zainastalować pakiety vulkan- lib32-vulkan- i po myślniku kartę graficzną jaką mamy
intel lub raden n.p. w archu pacman -S lib32-vulkan-radeon vulkan-radeon
intel lub raden n.p. w archu pacman -S lib32-vulkan-radeon vulkan-radeon
Problem z wywalaniem się programu podczas próby wysłania zeznania występuje tylko wtedy gdy używa się PREFIXU 64 bitowego. Po utworzeniu nowego 32 bitowego prefixu z zainstalowanym dodatkowo tylko msxlm6.dll, wysyłanie zadziałało bez problemu.
WINEPREFIX="$HOME/.wine.32" wine pity2021asystent.exe
Zapis do PDF : UPO eksportowało się poprawnie i czytelnie. Jedynie eksport zeznania to kupa śmieci. Drukowania nie sprawdzałem.
Wine 6.02 z trybem win10.
Edycja: wydruk przez wirtualną drukarkę pdf CUPS daje dokładnie ten sam rezultat co bezpośredni eksport do pdf.
WINEPREFIX="$HOME/.wine.32" wine pity2021asystent.exe
Zapis do PDF : UPO eksportowało się poprawnie i czytelnie. Jedynie eksport zeznania to kupa śmieci. Drukowania nie sprawdzałem.
Wine 6.02 z trybem win10.
Edycja: wydruk przez wirtualną drukarkę pdf CUPS daje dokładnie ten sam rezultat co bezpośredni eksport do pdf.
Mam podobne problemy co mnie zdziwilo - pod win xp na VirtualBox pity2021asystent sam sie zamyka.
Dopiero po powiekszeniu rozdzielczosci pulpitu/ekranu zostaje z nami na dluzej.
[quote=M.K. post_id=78315 time=1617778855 user_id=54]
Dziękuję za miłe słowa.
Miałem kiedyś nadzieję, że uda mi się napisać program wieloplatformowy. Niestety jest na razie zbyt dużo z tym problemów.
Mam jednak nadzieję, że uda mi się kiedyś przeszkody do pracy w WINE, ale to raczej nie w tym sezonie.
Pozdrawiam
[/quote]
Niezwadodny program ale od 2 lat sa klopoty z uruchomieniem pod wine.
Podpytam: pod wine i pod winxp w VB pojawia mi sie rekurencyjnie messagebox "Abstract Error" z przyciskiem OK zaraz po uruchomieniu, jest jakis konkretny powod?
Dopiero po powiekszeniu rozdzielczosci pulpitu/ekranu zostaje z nami na dluzej.
[quote=M.K. post_id=78315 time=1617778855 user_id=54]
Dziękuję za miłe słowa.
Miałem kiedyś nadzieję, że uda mi się napisać program wieloplatformowy. Niestety jest na razie zbyt dużo z tym problemów.
Mam jednak nadzieję, że uda mi się kiedyś przeszkody do pracy w WINE, ale to raczej nie w tym sezonie.
Pozdrawiam
[/quote]
Niezwadodny program ale od 2 lat sa klopoty z uruchomieniem pod wine.
Podpytam: pod wine i pod winxp w VB pojawia mi sie rekurencyjnie messagebox "Abstract Error" z przyciskiem OK zaraz po uruchomieniu, jest jakis konkretny powod?
Zapomnij o XP, zarówno w VB jak i Wine. Tylko w trybie kompatybilności z Win10.