Zapomniałem wydrukować UPO

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
piorok

Zapomniałem wydrukować UPO

Post autor: piorok »

Dzień dobry, Zapomniałem wydrukować UPO jest teraz możliwość ponownego wydrukowania. W PIT dołączył mi czysty druk UPO a w przetwarzaniu dokumentu status wysłania miał 200, czyli prawidłowo wysłane. Gdzie mam szukać identyfikatora UPO

M.K.

Re: Zapomniałem wydrukować UPO

Post autor: M.K. »

Czy na formularzu PIT w polu 2 jest numer referencyjny?
Można także ponownie otworzyć wydruk i w oknie wysyłki powinien być numer.

Jeśli nie ma to w oknie wysyłki proszę ponownie pobrać status wysyłki (przycisk "Ponownie sprawdź status")

piorok

[quote=M.K. post_id=81404 time=1647980084 user_id=54]
Czy na formularzu PIT w polu 2 jest numer referencyjny?[/quote]
W PIT w rubryce nr 3 "Nr dokumentu" znajduję się wpisany ciąg liter i cyfr bardzo długi.
Czy za pomocą tego numeru mogę gdzieś na stronach np. podatki.gov.pl pobrać UPO.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Można pobrać plik https://www.podatki.gov.pl/media/2950/upo_v6-0.pdf na np. pulpit. Otworzyć go w Adobe Reader, wprowadzić numer i pobrać UPO.

Tylko prościej jest otworzyć w programie rozliczenie i z lewej strony nacisnąć + Dodaj załącznik, wybrać z listy UPO i dane powinny w nim się znajdować. Jeśli dla tego rozliczenia w oknie wysyłki mamy oczywiście status 200. Aby wywołać okno wysyłki w celu sprawdzenia statusu wybieramy przy otwartym wysłanym rozliczeniu z menu Rozliczenie\Wyślij

piorok

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi, udało się pobrać poprzez stronę www wpisałem numer dokumetu z PIT i podałem adres mail i za kilka minut przyszła mi odpowiedź z załącznikiem UPO.

Zablokowany