[rozwiazane]Pandemia dotknęła też pity - nie działają....
[rozwiazane]Pandemia dotknęła też pity - nie działają....
Witam!
Chciałem na początku podziękować za super program który jak zobaczyłem w Program Files moja Mama emerytowana księgowa używa od 2010 roku...
Próbowała paru ale zawsze to był jej ulubiony. A to rodzinę a to sąsiadów rozlicza.
A i ja doceniałem program bo widać że Autor zrobił to solidnie i z sercem :)
Niestety w tym roku (jak wiele rzeczy w 2020) coś poszło nie tak :/
Póki co Mamie zainstalowałem coś tam żeby miała.
Więc tak:
- program się uruchamia do splash screen po czym znika
- administrator, zgodność z Vista, wpis do rejestru nie pomógł (oj nie lubię zmian w rejestrze...)
- exec spakowany inna wersja (gdzieś niżej był odrębny wątek) - bez zmian
Windows 10 na bieżąco aktualizowany, konfiguracja nie specjalnie ja nie egzotyczna choć na pewno mógłby być to szybszy sprzęt. Ale przez ostatnie ładnych parę lat Pity działały wzorcowo...
W sumie jestem dość oblatany w IT więc jeśli Autor może mi dać znać jak odpalić aplikacje np z logami czy w jakimś trybie debug to mogę pomóc próbując zdalnie na komputerze Mamy go odpalić wieczorami po pracy. Proszę więc dac znać jeśli mogę jakoś pomóc. No chyba że jestem jedynym z takim problemem. Komputer może w tym roku wymienie rodzicom ale z drugiej strony wszystkie inne programy chodzą więc...
Pozdrawiam i proszę dać znać czy jeszcze jest szansa na skorzystanie z tego programu w tym roku.
No i szkoda że wersja płatna taką droga. Za 30 zł bym kupił mojej Mamie w prezencie wspierając ulubiony program do PIT. Ale niestety on służy tylko raz do roku do rozliczenia może max 10 pitow więc większą inwestycja nie wchodzi w grę ;)
Chciałem na początku podziękować za super program który jak zobaczyłem w Program Files moja Mama emerytowana księgowa używa od 2010 roku...
Próbowała paru ale zawsze to był jej ulubiony. A to rodzinę a to sąsiadów rozlicza.
A i ja doceniałem program bo widać że Autor zrobił to solidnie i z sercem :)
Niestety w tym roku (jak wiele rzeczy w 2020) coś poszło nie tak :/
Póki co Mamie zainstalowałem coś tam żeby miała.
Więc tak:
- program się uruchamia do splash screen po czym znika
- administrator, zgodność z Vista, wpis do rejestru nie pomógł (oj nie lubię zmian w rejestrze...)
- exec spakowany inna wersja (gdzieś niżej był odrębny wątek) - bez zmian
Windows 10 na bieżąco aktualizowany, konfiguracja nie specjalnie ja nie egzotyczna choć na pewno mógłby być to szybszy sprzęt. Ale przez ostatnie ładnych parę lat Pity działały wzorcowo...
W sumie jestem dość oblatany w IT więc jeśli Autor może mi dać znać jak odpalić aplikacje np z logami czy w jakimś trybie debug to mogę pomóc próbując zdalnie na komputerze Mamy go odpalić wieczorami po pracy. Proszę więc dac znać jeśli mogę jakoś pomóc. No chyba że jestem jedynym z takim problemem. Komputer może w tym roku wymienie rodzicom ale z drugiej strony wszystkie inne programy chodzą więc...
Pozdrawiam i proszę dać znać czy jeszcze jest szansa na skorzystanie z tego programu w tym roku.
No i szkoda że wersja płatna taką droga. Za 30 zł bym kupił mojej Mamie w prezencie wspierając ulubiony program do PIT. Ale niestety on służy tylko raz do roku do rozliczenia może max 10 pitow więc większą inwestycja nie wchodzi w grę ;)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2021, o 08:19 przez Wojtek73, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Pandemia dotknęła też pity - nie działają....
Dzień dobry,
Tak, pandemia w przenośni i na serio dotknęła PITy ...
Program PITy IPS prawdopodobnie też by nie działał. Zbudowany jest na tej samej bibliotece. Proszę jednak sprawdzić.
Jeśli uruchomi się to chętnie przekażę Pana mamie licencję gratis :)
Co w rejestrach Pan zmieniał? Czy to? viewtopic.php?p=77934#p77934
Tak, pandemia w przenośni i na serio dotknęła PITy ...
Program PITy IPS prawdopodobnie też by nie działał. Zbudowany jest na tej samej bibliotece. Proszę jednak sprawdzić.
Jeśli uruchomi się to chętnie przekażę Pana mamie licencję gratis :)
Co w rejestrach Pan zmieniał? Czy to? viewtopic.php?p=77934#p77934
Witam.
Panie Wojtku, mam 10-cioletni już komputer z Windows 10 20H2 i poprzednie wersje programu PITy2020Asystent nie pracowały na nim poprawnie.
Ale ta najnowsza wersja x.x.9.1 pracuje już dobrze.
I wcale nie stosowałem rad tu udzielanych m.in. przez Autora. Program mam wgrany na partycji D, nie na systemowej C.
Pozdrawiam.
Panie Wojtku, mam 10-cioletni już komputer z Windows 10 20H2 i poprzednie wersje programu PITy2020Asystent nie pracowały na nim poprawnie.
Ale ta najnowsza wersja x.x.9.1 pracuje już dobrze.
I wcale nie stosowałem rad tu udzielanych m.in. przez Autora. Program mam wgrany na partycji D, nie na systemowej C.
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o zmiany w rejestrach to kolejne zmiany z usunięciem x i wartościami ustawianymi na 0. Wyłączanie DirectX czy jakiegoś tam wspomagania grafiki. Scalanie. I start aplikacji. Ekran powitalny wisiał z 10 sekund i aplikacja znikała. W sumie nie sprawdzałem czy nie wisiała gdzieś niewidoczna. Ale nie testowałem też każdego wpisu rejestru oddzielnie z braku czasu no i robiłem to zdalnie przez TeamViewer więc trochę to trwało bo internet u rodziców 3Mbs więc bez szału.
Postaram się sprawdzić jutro (czyli dziś ;)) jeszcze raz z nowymi pomysłami.
Postaram się sprawdzić jutro (czyli dziś ;)) jeszcze raz z nowymi pomysłami.
Po zniknięciu loga czytana jest pozycja okna. Przyszło mi na myśl, że z jakiś niewiadomych powodów okno wyświetla się poza ekranem.
Przygotowałem wersję, która nie odtwarza pozycji okna. można bezpiecznie pobrać i uruchomić:
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/pity2020asystent.exe
Przygotowałem wersję, która nie odtwarza pozycji okna. można bezpiecznie pobrać i uruchomić:
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/pity2020asystent.exe
Sprawdziłem na moim starym laptopie który ma tylko stara grafikę Intel. Program działa bez problemów. Mam namyśli wersję oficjalna.
Komputer rodziców to mini itx z wbudowana grafika geforce. Wieczorem może jeszcze spradze z mojego konta admintratora, innego dysku, I może jeszcze coś mi przyjdzie do glowy.
Dziękuję za wersję testową po pracy sprawdze i zobaczę czy program faktycznie jest ubijany czy chodzi poza ekranem
Komputer rodziców to mini itx z wbudowana grafika geforce. Wieczorem może jeszcze spradze z mojego konta admintratora, innego dysku, I może jeszcze coś mi przyjdzie do glowy.
Dziękuję za wersję testową po pracy sprawdze i zobaczę czy program faktycznie jest ubijany czy chodzi poza ekranem
Problem rozwiązany. Rodzice mają ustawione skalowanie czcionek na 150% bo mają słaby wzrok. Po przestawieniu na 100% w ustawieniach Windows działa. Wiem że niektóre programy mają z tym problem ale może dało by się to jakoś zaleczyć :)
Póki co powiedziałem Mamie że musi się pomęczyć na mniejszych czcionkach,
Póki co powiedziałem Mamie że musi się pomęczyć na mniejszych czcionkach,
Ten problem ze skalowanymi czcionkami wałkowałem i rozwiązałem dość dawno. Bardzo się dziwię, że powrócił.
Ale 120% działa. 150% już nie. Póki co konkurencja zdeinstalowana i wróciła normalność
Re: [rozwiazane]Pandemia dotknęła też pity - nie działają....
Dziękuję za informację. Widzę, że będę musiał powiększyć rozdzielczość monitora aby testować dla czcionek >=150% :)