PITy 2019 IPS - Monitor 4k
-
WymagajacyUzytkownik
PITy 2019 IPS - Monitor 4k
Przy pracy na monitorze 4k okno "Podpola do poz. 85" w Pit-36 (a zapewne i inne podobne) wyświetla się w taki sposób, że niektóre linie opisów zachodzą na siebie i nie można ich odczytać. Zmiana skali w programie nie wpływa na to okno (przy 50% i 100% nie mieści się ono w ogóle w oknie programu).
Taki sam błąd występował w PITy 2018...
Taki sam błąd występował w PITy 2018...
Re: PITy 2019 IPS - Monitor 4k
Proszę o sprawdzenie jak to wygląda na tym monitorze w programie Asystent PIT albo PITy IPS.
Czy także występuje problem?
Czy także występuje problem?
-
WymagajacyUzytkownik
Nie używam żadnego z tych programów, ale zainstalowałem Asystent PIT i okazuje się, że w tym programie okno jest prawidłowo sformatowane i czytelne. Co więcej, funkcja zoom działa prawidłowo - zarówno wielkość okna podpola jak i wielkość czcionki w tym oknie (podobnie jak w oknie głównym) się zmienia.
Dziękuję za sprawdzenie. Tak myślałem, że będzie dobrze. Zachęcam więc do przejścia na nowy program. Starego nie będę już kontynuował m.in. ze względu na stare rozwiązania objawiające się np. problemami ze skalowaniem podpól.
Dodatkowo dzisiaj po szesnastej, wprowadziłem wersję ze stopniowaniem jakości grafiki. Można ustawić w zależności od upodobań i możliwości sprzętowych.
Dodatkowo dzisiaj po szesnastej, wprowadziłem wersję ze stopniowaniem jakości grafiki. Można ustawić w zależności od upodobań i możliwości sprzętowych.
-
WymagajacyUzytkownik
Czy nowy program jest funkcjonalnym odpowiednikiem starego?
Czyta dane przygotowane w PITy 2019 IPS, w szczególności dane w sumatorach?
Wypełniłem większość danych w starym programie - szkoda, że nie wiedziałem o nowym wcześniej...
Czyta dane przygotowane w PITy 2019 IPS, w szczególności dane w sumatorach?
Wypełniłem większość danych w starym programie - szkoda, że nie wiedziałem o nowym wcześniej...
-
WymagajacyUzytkownik
I druga sprawa. "Asystent" wymaga uprawnień administratora przy każdym starcie? To trochę dziwne...
Program odczytuje dane z PITy 2019.
Nie wymaga instalacji. Możliwe, żę monit o wymaganych uprawnieniach administratora pochodzi z restrykcji nałożonych na katalog "pobrane", z którego zapewne jest uruchamiany.
Nie wymaga instalacji. Możliwe, żę monit o wymaganych uprawnieniach administratora pochodzi z restrykcji nałożonych na katalog "pobrane", z którego zapewne jest uruchamiany.
-
WymagajacyUzytkownik
> Program odczytuje dane z PITy 2019.
Przy próbie otwarcia pliku (Program > Otwórz) program nie pokazuje nic, tzn. pewnie pokazałby pliki programu Asystent PIT, ale takich nie mam, natomiast nie pokazuje plików programu PITy 2019 IPS (z rozszerzeniem .PITY2018NG, .PITY2017NG itd.).
Z kolei import danych ładuje dane, ale tylko osobowe - żadnych liczb, więc stwierdzenie, że "odczytuje dane" jest na wyrost.
Może w przyszłym roku...
Przy próbie otwarcia pliku (Program > Otwórz) program nie pokazuje nic, tzn. pewnie pokazałby pliki programu Asystent PIT, ale takich nie mam, natomiast nie pokazuje plików programu PITy 2019 IPS (z rozszerzeniem .PITY2018NG, .PITY2017NG itd.).
Z kolei import danych ładuje dane, ale tylko osobowe - żadnych liczb, więc stwierdzenie, że "odczytuje dane" jest na wyrost.
Może w przyszłym roku...
Ups. W "Otwórz" zabrakło przez nieuwagę filtrowania po końcówkach PITy2019NG.
Dopiszę to w aktualizacji.
Teraz można sobie poradzić wybierając "Otwórz" i wpisując *.PITy2019NG albo *.* .
Dopiszę to w aktualizacji.
Teraz można sobie poradzić wybierając "Otwórz" i wpisując *.PITy2019NG albo *.* .
-
WymagajacyUzytkownik
Teraz jest OK :-)
Dziękuję.
Dziękuję.