rozliczyłem małżonków osobno bo było korzystniej
ponieważ oboje byli właścicielami konta wiec obojgu wpisałem nr konta zakreślając poz 135 jako podatnik
oboje dostali wezwanie do uzupełnienia poz 136
nie wiem dlaczego czy ktoś może mi to wytłumaczyć
konto
Re: konto
to podawanie nr, konta zaczyna mnie w k....
nie wiem dlaczego U.S. czepia się
małżonkowie osobiście w U.S. złożyli ZAP-3 podając ten sam nr. konta - wezwanie do aktualizacji
inny przypadek wspólne rozliczenie zakreślono oba kwadraty poż 135 ponieważ oboje są właścicielami konta- wezwanie do aktualizacji
pojechali do U.S.to uzupełnić w tym samym czasie listonosz dostarczył zwrot.
nie wiem dlaczego U.S. czepia się
małżonkowie osobiście w U.S. złożyli ZAP-3 podając ten sam nr. konta - wezwanie do aktualizacji
inny przypadek wspólne rozliczenie zakreślono oba kwadraty poż 135 ponieważ oboje są właścicielami konta- wezwanie do aktualizacji
pojechali do U.S.to uzupełnić w tym samym czasie listonosz dostarczył zwrot.
Mają tam b....l z tymi kontami , pani z US tłumaczyła, że
wywala im błędy i muszą pisać, że nie zaktualizowano konta......
Miałem parę takich przypadków...
Domagają się ZAP-3..
Przy zmiennej kwocie wolnej od podatku jest niekiedy konieczność rozliczenia
małżonków osobno, bo jest korzystniej ....
Więc na razie chyba lepiej nie wypełniać części "M" i jeśli trzeba wysłać zap-3...
wywala im błędy i muszą pisać, że nie zaktualizowano konta......
Miałem parę takich przypadków...
Domagają się ZAP-3..
Przy zmiennej kwocie wolnej od podatku jest niekiedy konieczność rozliczenia
małżonków osobno, bo jest korzystniej ....
Więc na razie chyba lepiej nie wypełniać części "M" i jeśli trzeba wysłać zap-3...
z tego co sie dowiedziałem to jeżeli jest tylko jeden właściciel konta to wszystko jest w porządku
natomiast jak ich jest więcej (wspólne) to im to wywala jeżeli jedna osoba rozliczona z kontem a potem
druga ma ten sam nr. konta to musi obowiązkowo podać ZAP-3 wszystkich właścicieli konta.
natomiast jak ich jest więcej (wspólne) to im to wywala jeżeli jedna osoba rozliczona z kontem a potem
druga ma ten sam nr. konta to musi obowiązkowo podać ZAP-3 wszystkich właścicieli konta.