Witam,
czy wspomniany w temacie dokument uwzględniamy w PIT? Znalazłem post sprzed chyba dwóch lat, w którym była informacja, że nie, ale tam nie było mowy o składkach na ubezpieczenie społeczne, które akurat jest na formularzu, który dostałem. Tu też jest składka na zdrowotne, pokrywane wyłącznie przez ubezpieczonego. Niby coś mówi, żeby zignorować ten dokument w rozliczeniu, ale wolę się dopytać, żeby potem nie musieć robić korekty.
Pozdrawiam
Michał
ZUS - Informacja dla osoby ubezpieczonej - składka na ub. społeczne
Re: ZUS - Informacja dla osoby ubezpieczonej - składka na ub. społeczne
Ale dlaczego nie napisałeś kto wystawił ten dokument, chyba to z urzędu pracy, ale nie można się domyślać.
W zeznaniu rozliczamy otrzymane od płatników PIT-11 czy PIT-40, PIT-8C.
W zeznaniu rozliczamy otrzymane od płatników PIT-11 czy PIT-40, PIT-8C.
Dokument wystawiło Ursynowskie Centrum Sportu i Rekreacji, wymiar czasu pracy 0/0..
Ale skoro piszesz, że "W zeznaniu rozliczamy otrzymane od płatników PIT-11 czy PIT-40, PIT-8C." to siłą rzeczy ten dokument pomijamy.
Ale skoro piszesz, że "W zeznaniu rozliczamy otrzymane od płatników PIT-11 czy PIT-40, PIT-8C." to siłą rzeczy ten dokument pomijamy.
Czy ta "informacja" została dołączona do PIT-11? Sądzę że tak i jest to tylko roczny wykaz składek zastępujący RMUA.
Również wg mnie, jest to tak jak pisze Janusz M - teraz nazywa się to IMiR - informacja roczna i miesięczna dla ubezpieczonego......
-----------
Ahoj!
-----------
Ahoj!
Hm, jedynym "pasującym" dokumentem jest pit11 od Związku Pływackiego, ale te dokumenty dostałem osobno. Rozliczam inną osobę z rodziny, która sama nie ogarnia tych papierów :(
Trudno, robię bez tego, najwyżej trzeba będzie zrobić korektę, jak się okaże, że jakiś pit się zapodział.
Trudno, robię bez tego, najwyżej trzeba będzie zrobić korektę, jak się okaże, że jakiś pit się zapodział.