Dzień dobry
Podatnik otrzymał PIT 11. Jego żona jest zarejestrowana w urzędzie pracy. Nie posiada żadnego PIT-u. Jak ich rozliczyć PIT-em 37?
Pozdrawiam
JAK ROZLICZYĆ PIT 37
Re: JAK ROZLICZYĆ PIT 37
Proszę o dokładniejsze dane :
Jakiego rodzaju dochody są wykazane na PIT-11, czy są małżeństwem cały rok , czy któreś prowadziło działalność na ryczałcie lub podatku liniowym, lub mają zawieszoną taką działalność.
Jakiego rodzaju dochody są wykazane na PIT-11, czy są małżeństwem cały rok , czy któreś prowadziło działalność na ryczałcie lub podatku liniowym, lub mają zawieszoną taką działalność.
rozliczenie robi się w PT-37 jeśli nie zachodzą okoliczności podane przez Czecha i byli małżeństwem przez cały rok
-
Witam
Przepraszam nie odzywałem się, ponieważ byłem za granicą w podróży służbowej.
Małżonek PIT-11 dochody z pracy najemnej. Żona bezrobotna zarejestrowana w urzędzie pracy. Brak jakiegokolwiek PIT-u. Oboje są nadal małżeństwem. Chodzi mi konkretnie o to: czy jeżeli żona nie ma PIT-u, a oboje rozliczają się razem to czy w PIT-cie 37 w pozycji małżonek (żona) należy wszystkie parametry wyzerować bądź pozostawić nie wypełnione?
Pozdrawiam
Przepraszam nie odzywałem się, ponieważ byłem za granicą w podróży służbowej.
Małżonek PIT-11 dochody z pracy najemnej. Żona bezrobotna zarejestrowana w urzędzie pracy. Brak jakiegokolwiek PIT-u. Oboje są nadal małżeństwem. Chodzi mi konkretnie o to: czy jeżeli żona nie ma PIT-u, a oboje rozliczają się razem to czy w PIT-cie 37 w pozycji małżonek (żona) należy wszystkie parametry wyzerować bądź pozostawić nie wypełnione?
Pozdrawiam
Zostaw niewypełnione. Pozycje niewypełnione są traktowane jakby było wpisane 0.