PIT/UZ czy muszę dołączyć do PIT37?
Re: PIT/UZ czy muszę dołączyć do PIT37?
ok dzięki za odpowiedź, dzisiaj rozliczałam PIT 37 i w polu 116 miałam kwote do wpisania z PI11 617,52 a komputer wpisał kwote 228,96 dodam, że kwota w polu 115 wyniosła tyle samo i nie wiem czy to jest dobrze?
wla.gle napisał(a) :
> Jeśli podatku wystarczy na zwrot ze wspólnego rozliczenia i na ulgę na
> dziecko, to nie musisz dołączać PIT/UZ, jak nie wystarczy - dołączasz.
a gdzie znajduje się ten podatek w jakim polu?
> Jeśli podatku wystarczy na zwrot ze wspólnego rozliczenia i na ulgę na
> dziecko, to nie musisz dołączać PIT/UZ, jak nie wystarczy - dołączasz.
a gdzie znajduje się ten podatek w jakim polu?
Jak klikniesz załączniki to pod załącznikiem PIT-0 jest załącznik PIT/UZ.
Otwórz zeznanie które wypełniłaś, kliknij w lewym górnym rogu "plik"-"dołącz/odłącz zeznanie i załączniki"-"załączniki"-"odliczenia-PIT-d........."-pod PIT-0 kliknij na PIT/UZ i kliknij po prawej u góry "TWÓRZ".
Otwórz zeznanie które wypełniłaś, kliknij w lewym górnym rogu "plik"-"dołącz/odłącz zeznanie i załączniki"-"załączniki"-"odliczenia-PIT-d........."-pod PIT-0 kliknij na PIT/UZ i kliknij po prawej u góry "TWÓRZ".
rozliczyłam się w innym programie i komputer wpisał w pole 120 i 121 kwote 278,01 co to oznacza i czy to dobrze?
Straciłaś bo ten program jest świetny. Beż dokładnych kwot nie jesteśmy w stanie Ci pomóc.
na początku postanowiłam rozliczyć się w tym programie ale skoro nie wyczytuje z nr pesel daty urodzenia mojego syna to z niego zrezygnowałam i rozliczyłam się w innym programie. Próbowałam wpisać sama datę urodzenia i też nie mogę... wpisuje date 25 07 2014 a komputer 02 11 5008
Ostatnio zmieniony 3 mar 2015, o 18:52 przez shaka, łącznie zmieniany 1 raz.
przeczytaj nagłówek formularza.
Wpisujesz tylko PESEL lub gdy nie ma tego numeru pozostałe dane. JAk wpiszesz wszystko to system tego nie przyjmie
Wpisujesz tylko PESEL lub gdy nie ma tego numeru pozostałe dane. JAk wpiszesz wszystko to system tego nie przyjmie
O czym Ty piszesz. Po co z numeru pesel dziecka ma wpisywać datę urodzin. I to gdzie niby ma wpisać? Bo w PIT-0 wpisuje się tylko pesel dziecka a jeśli nie ma peselu to datę urodzin oraz imię i nazwisko. Ale tylko pesel albo resztę.
Widzę Wirus, że już odpowiedziałeś.
Widzę Wirus, że już odpowiedziałeś.
już się dowiedziałam z wirusa odpowiedzi...