Witam,
Dostałem od znajomego pity 11 do rozliczenia. Mam problem, ponieważ dał mi 2 pity 11 z jednej firmy. Na jednym widniej jeden adres a na drugim drugi adres zamieszkania. W związku z tym są też dwa inne urzędy skarbowe. Czy w tym przypadku pracodawca nie powinien wystawić jednego formularza pit 11 czy zrobił to dobrze z rozbiciem na dwa pity? Co w takim przypadku do którego US mam rozliczyć pit?
Czy może pracodawca powinien wystawić jeden zbiorczy pit z jednym adresem ze stanem na 31 grudnia 2014r?
2 pity 11 na jedną osobę z innymi adresami zamieszkania
Re: 2 pity 11 na jedną osobę z innymi adresami zamieszkania
A jakie są kwoty. Czy są takie same. Bo ja miałem dwie osoby które miały po dwa takie same pity-jakby pracodawca wydał je dwa razy.
jeden PIT mógł być wydany w trakcie roku po zakończeniu zatrudnienia, a potem po przerwie ta osoba mogła znów tam się zatrudnić i dlatego mogą być dwa PIT-11
A co do US - podatnik powinien się rozliczać w US według miejsca zamieszkania w dniu 31 grudnia.
To nie do nas pytanie do którego US wysłać pitka, ale do osoby, którą chcesz rozliczyć.
A co do US - podatnik powinien się rozliczać w US według miejsca zamieszkania w dniu 31 grudnia.
To nie do nas pytanie do którego US wysłać pitka, ale do osoby, którą chcesz rozliczyć.
Pity są dwa z innymi kwotami z jednej firmy. Jutro będę się z nim widział to zapytam czy miał odstęp w okresie pracy czy była to praca ciągła tylko zmienił adres zamieszkania...
Czyli tak czy tak podatnik powinien rozliczyć się w miejscu zamieszkania na dzień 31 grudnia. Tylko czy US się połapie że jedne pit jest powiedzmy w Gdańsku a drugi w Krakowie :)
Czyli tak czy tak podatnik powinien rozliczyć się w miejscu zamieszkania na dzień 31 grudnia. Tylko czy US się połapie że jedne pit jest powiedzmy w Gdańsku a drugi w Krakowie :)
Rozlicza się z urzędem skarbowym na terenie którego mieszkał 31.12.2014.