Przepraszam, że tutaj ale chciałem poinformować jeśli ktoś jeszcze nie wie. Właśnie dowiedziałem się, że US zwrócił pieniądze jednej z moich znajomych i miałem telefon dlaczego zwrot jest w dwóch kwotach. Okazało się, że US osobno zwrócił kwotę z rozliczenia PIT-37 a osobno z PIT/UZ (poz.14). Nie wiem czy to we wszystkich przypadkach tak będzie czy tylko ten US tak zwrócił.
To tak tylko dla informacji.
Tylko dla informacji
Re: Tylko dla informacji
Być może takie mają procedury - początki są zawsze trudne.
Albo się ktoś pomylił - zrobił zwrot z PIT-37, a potem zauważył wyższą kwotę z PIT/UZ.
Najważniejsze, że cały zwrot dotarł.
Pozdrawiam.
Albo się ktoś pomylił - zrobił zwrot z PIT-37, a potem zauważył wyższą kwotę z PIT/UZ.
Najważniejsze, że cały zwrot dotarł.
Pozdrawiam.
Być może tak będą zwracać. Ale Ci, którym będzie zwracać poczta mogą ponieść większe koszty.
Ciekawe czy to tylko przypadek czy norma.
Ciekawe czy to tylko przypadek czy norma.
Do snykwa:
smutna wiadomość /z pierwszej ręki/ w przypadku jak jest dołączony PIT/UZ są dwa zwroty !!!!.
Jednak taka procedura.
Trzeba namawiać do zwrotu na konto - przy dwóch wpłatach może być nawet jakaś premia :-).
smutna wiadomość /z pierwszej ręki/ w przypadku jak jest dołączony PIT/UZ są dwa zwroty !!!!.
Jednak taka procedura.
Trzeba namawiać do zwrotu na konto - przy dwóch wpłatach może być nawet jakaś premia :-).
Tak się spodziewałem. To po co w takim razie zrobili sumowanie zwrotu w PIT/UZ. poz.18.
Dla mnie to bez znaczenia ale są osoby, które nie mają kont albo mają ale chcą żeby pieniądze przyszły pocztą (( są takie-ostatnio namawiałem jedną, że zrobię jej ZAP-3 ale nie - lubi chyba jak dostanie pieniądze do rączki no i trzeba też utrzymać pocztę (prowizja)). Tego to już nie rozumie.
No ale jak przyjdzie 6280 do ręki to widać a na koncie nie bardzo.
Dla mnie to bez znaczenia ale są osoby, które nie mają kont albo mają ale chcą żeby pieniądze przyszły pocztą (( są takie-ostatnio namawiałem jedną, że zrobię jej ZAP-3 ale nie - lubi chyba jak dostanie pieniądze do rączki no i trzeba też utrzymać pocztę (prowizja)). Tego to już nie rozumie.
No ale jak przyjdzie 6280 do ręki to widać a na koncie nie bardzo.
>>>No ale jak przyjdzie 6280 do ręki to widać, a na koncie nie bardzo.
Mój kuzyn właśnie nie zauważył zwrotu na konto i dzwonił w sierpniu -
okazało się, że zwrot miał już po trzech dniach od wysłania PIT-a.
Może nie zauważył bo kwota była nie aż taka duża :-)).
Pozdrowienia .....
Mój kuzyn właśnie nie zauważył zwrotu na konto i dzwonił w sierpniu -
okazało się, że zwrot miał już po trzech dniach od wysłania PIT-a.
Może nie zauważył bo kwota była nie aż taka duża :-)).
Pozdrowienia .....