korekte do kogo piszemy?
korekte do kogo piszemy?
Czy korektę-uzasadnienie piszemy do Urzędu Skarbowego czy do Naczelnika Urzędu Skarbowego?
Re: korekte do kogo piszemy?
wyjaśnienie do korekty zeznania powinno się kierować do naczelnika US
ale jak napiszesz tylko US, to też pismo będzie przyjęte
ale jak napiszesz tylko US, to też pismo będzie przyjęte
zawsze się pisze wyjaśnienie? korekta jest dlatego,że w marcu osoba dostała PIT dodatkowy w małej kwocie, nie wiedziała ,że pracowała w dwóch firmach
Tak zawsze piszemy wyjaśnienie. W wyjaśnieniu trzeba właśnie to napisać, że dołączono do zeznania ten PIT.
danula napisał(a) :
> nie wiedziała ,że pracowała w dwóch firmach
;) Kocham takich podatników ;)
> nie wiedziała ,że pracowała w dwóch firmach
;) Kocham takich podatników ;)
Sam mam takich paru co roku:
-a wiesz coś mi tu jeszcze przyszło a ja nie wiedziałem, że przyjdzie. Zapomniałem, że tam pracowałem.
-a wiesz coś mi tu jeszcze przyszło a ja nie wiedziałem, że przyjdzie. Zapomniałem, że tam pracowałem.
Musze złożyć korekte,jak wogóle napisać wyjaśnienie do niej,czy na osobnej kartce ?
Jak zaznaczysz kwadracik korekty to przy wysyłce pit pojawi się po prawej stronie okienko do napisania z jakiej przyczyny jest ta korekta. Jeśli składasz papierowo to weź czystą kartkę i napisz coś takiego:
Proszę o przyjęcie korekty zeznania rocznego PIT-37 (lub 36 itp.) za rok podatkowy 2013 z powodu ............(wpisz powód)
Możesz w nagłówku napisać Do Naczelnika Urzędu Skarbowego nr ( i tu wpisz ten US)
Proszę o przyjęcie korekty zeznania rocznego PIT-37 (lub 36 itp.) za rok podatkowy 2013 z powodu ............(wpisz powód)
Możesz w nagłówku napisać Do Naczelnika Urzędu Skarbowego nr ( i tu wpisz ten US)