Problem z dołączeniem nowego zeznania

Caminante

Problem z dołączeniem nowego zeznania

Post autor: Caminante »

Mam następujący problem: obliczam zeznanie dla męża i żony osobno. Potem chciałbym porównać, jakie będą różnice, gdy obliczę należność dla męża i żony razem. Niestety wówczas formularze z poprzedniego obliczenia giną (męża i żony osobno). Proszę mi wyjaśnić, co zrobić, aby mieć dostęp do trzech formularzy: męża osobno, żony osobno i męża i żony razem. Z tego, co pamiętam. w zeszłorocznej wersji nie miałem takiego problemu.
Caminante

Wirus
Kontakt:

Re: Problem z dołączeniem nowego zeznania

Post autor: Wirus »

otwórz sobie 2x program i w jednym wybierz "małżonkowie razem" a w drugim "małżonkowie osobno"

Caminante

Rada może rozsądna, ale całkowicie nieskuteczna. Po zamknięciu programu zapisują się w pamięci programu różne cuda... To nie to, o co chodziło, aczkolwiek dziękuję za próbę rozwiązania problemu.

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Wypełnij razem - zapisz.
Otwórz nowe wypełnij osobno - zapisz pod inną nazwą pliku.
Lub skopiuj zmień dane i zapisz pod inną nazwą pliku.
Powinno poskutkować.

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

jeżeli chcesz tylko porównać jak będzie korzystniej to nie wpisuj żadnych danych osobowych tylko zrób tak jak napisałem i wpisz na szybko tylko kwoty w odpowiednie pola. Po porównaniu która wersja jest korzystniejsza to ją uzupełnij danymi osobowymi a tą drugą zamknij bez zapisywania.

Caminante

Czy naprawdę nie ma możliwości zrobienia tego tak, jak to robiłem w Pity 2012?W zeszłorocznej wersji mogłem mieć po prostu w trakcie jednej sesji programu trzy zakładki: męża, żony i męża i żonę razem. Oraz oczywiście zakładki z załącznikami typu pitd, pit0 czy pit28. Czy teraz nie ma takiej możliwości?

Czarek

Post autor: Czarek »

Witam.

Caminante napisał(a) :
> W zeszłorocznej wersji mogłem mieć po prostu w trakcie jednej sesji
> programu trzy zakładki: męża, żony i męża i żonę razem.

Może piszesz o innym programie. W programie PITy2012NG IPS-u takich zakładek nie ma (albo ja nie potrafię ich "stworzyć").

> Czy teraz nie ma takiej możliwości?

W programie PITy2013NG IPS-u (również w 2012NG) jest taka możliwość. Trzeba tylko troszkę inaczej to zrobić: otwieramy ów program, wybieramy i wypełniamy jeden komplet formularzy, w menu 'Plik' wybieramy 'Nowe okno', wybieramy i wypełniamy drugi komplet, w menu 'Plik' wybieramy 'Nowe okno', itd., itd.. Możemy też zaraz po otwarciu programu pootwierać tyle nowych okien, ile nam potrzeba (wybierając w menu 'Plik' 'Nowe okno' za każdym razem), a później w każdym oknie wybieramy i wypełniamy jakiś komplet formularzy. A potem już porównujemy sobie te komplety....

Pozdrawiam.

Zablokowany