Witam, moja mama została wezwana do skorygowania zeznania z roku 2011. Zeznanie uwzględniało podatek z otrzymania zwrotu za wkład z mieszkania lokatorskiego. Osoba, która to wypełniała podała w pozycji 203 całą należną kwotę według obliczeń, aczkolwiek w pozostałej części sekcji K powpisywała zera. Stawiam, że chodzi głównie o poz. 188, bo zagranicznych dochodów, ani firmy nie posiadamy. Z tego co zauważyłem, to rozliczenie obejmuje cały podatek razem, tj. podatek od dochodu oraz od tego zwrotu, a w pozycji 188 nie uwzględniono zaliczki pobranej przez płatnika, kiedy to mój ojciec pracował. Czy mam rację?
Bardzo proszę o pomoc, pismo przyszło 11-ego i mamy teoretycznie 7 dni na złożenie korekty, a nikt ze znanych mi osób nie był w stanie mi tego rozjaśnić. Jesteście moją i mojej mamy ostatnią nadzieją :).
Pozdrawiam, Damian
PIT 36 - błędnie wypełnione poz. 188-204
Re: PIT 36 - błędnie wypełnione poz. 188-204
jak masz nóż na gardle bo czasu mało to leć lepiej do jakiegoś biura rachunkowego bo musiałbyś mieć wielkie szczęście aby jakiś tutejszy ekspert akurat tu zajrzał i zobaczył Twój wątek. To forum żyje przede wszystkim w okresie styczeń-kwiecień a w pozostałym okresie raczej zamiera.