"czy przerwać wysyłanie" - przy statusie 301

marbar

"czy przerwać wysyłanie" - przy statusie 301

Post autor: marbar »

Co mam z tym fantem zrobić?
Pit 37, stan-odbieranie, jest już nadany identyfikator, status 301, opis-dokument w trakcie przetwarzania sprawdź wynika nastepnej weryfikacji dokumentu.
Na dole "czynny" jedynie przycisk "przerwij"

Jesli chcę krzyzykiem zamknąć okno (by pracować dalej na innym PIT) wyskakuje okienko "czy przerwać wysyłanie"

Się boj przerwać, ale wisi mi już jakiś czas to-to i hamuje mi działanie.............

Renata Sz

Re: "czy przerwać wysyłanie" - przy statusie 301

Post autor: Renata Sz »

Po ostatniej aktualizacji mam tak samo, w końcu przerwałam wysyłkę- status nie wysłany,
ponownie wysłałam , przetwarzał ok. 15-20 minut- status 301 , sprawdź ponownie...

Nie wiem co się dzieje ale po aktualizacji wysyłka PIT-u i odbiór UPO - koszmar.

marbar

No właśnie
Wisi mi ta klepsydra z myszki już baaaaardzo długo
Nie zamykam, by nie przerywac wysyłania.

To po ostatniej aktualizacji.

jacek
Administrator

Post autor: jacek »

Aktualizacja nie ma raczej z tym nic wspólnego:
http://tiny.pl/h22x8

Przedłużony termin składania deklaracji do systemu e-Deklaracje
Publikacja: 2013.02.25 23:17 Aktualizacja: 2013.02.25 23:23 257 Wyświetleń
Źródło: Departament Informatyki Autor: Departament Informatyki

Ministerstwo Finansów informuje, że w związku z bardzo dużym zainteresowaniem składaniem deklaracji w formie elektronicznej oraz związanymi z tym czasowymi problemami w płynności usługi systemu e-Deklaracje, wszystkie deklaracje składane w tej formie, których termin złożenia upływa 25 lutego lub w miesiącu lutym 2013 r., a zostaną przyjęte przez system e-Deklaracje do dnia 3 marca br., będą uznane za złożone w terminie.

Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.

marbar

to wiem Jacku, wiem
Pytam o co innego
Czy mogę wyłączyć czy też musze wisieć
Jak to działa?
Czy wstępnie już u nich siedzi do przerobienia, czy też przerywa wysyłkę na poziomie programu pit.dobry
Rozumiesz?

Bo otwarte okno blokuje mi pracę na kompie

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Jak numer został nadany, to myślę, że okno można zamknąć, przerwać ale dla bezpieczeństawa proponuje zapisać ID.

W przypadku wysłania danych na bramką testową i zamknięciu okna (X) gdy nie mam jeszcze możliwości naciśnięcia "Zamknij" pojawia się okno z pytaniem "Czy przerwać wysyłanie?".
Po naciśnięciu "TAK" informacje z "Poczta: e-Deklaracje" trafiły do pól okna "Wysyłanie zeznania do systemy e-Deklaracje".

Można zapisać sobie identyfikator dokumentu np. na kartkę i zobaczyć.
Jeśli w "Stan" pojawi się znak zapytania bez identyfikatora, to po naciśnięciu na przycisk "Ponownie sprawdź status" pojawi się nasz ID i inny status w zależności od serwera M.F (obecne problemy) albo zostanie wyświetlone okno do wprowadzenia zapisanego ID.

Nie mam możliwości sprawdzenia jak to będzie na bramce domyślnej :-(

agmor

Post autor: agmor »

U nas podobny problem, z tym że od ponad godziny jest stan nadawanie, status 0, nie wiem jaki skutek będzie miało przerwanie , przycisk ZAMKNIJ jest nieaktywny.
Co z tym fantem zrobić?

marbar

co się z minfin dzieje w tym roku?
Jeszcze tak źle nie było

agmor

Post autor: agmor »

Przerwałam nadawanie i w pola dotyczące wysyłki były puste - żadnej informacji o statusie ani ID wysyłki.
Spróbowałam wysłać po raz drugi - przeszło, ale mam taki komunikat:

Numer statusu: 200
Opis statusu: Przesłałeś duplikat, pobrane UPO dotyczy oryginału dokumentu. Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO

Czy będę mieć jakiś problem z urzędem w związku z tą podwójną wysyłką?
Jak wrócić do wersji programu bez tego nowego okienka?

janek5706

Post autor: janek5706 »

Ja robię to tak po wysłaniu klikam lub zaznaczam do skutku do momentu jak pojawi się identyfikator, bo jeżeli się nam nie pojawi to lepiej nie zamykać okna, bo potem nie ma możliwości ponownego sprawdzenia statusu zostaje nam na nowo wysyłanie i robi się na nam duplikat.

Jeżeli mam identyfikator to można śmiało zamknąć okno i potem ponownie sprawdzać status.

Wychodząc do pracy rano wstaję 10 minut wcześniej i klikam wszystko się wysyła od razu.

Zablokowany