błędy walidacji danych przy wysyłce zeznania
-
JK
Re: błędy walidacji danych przy wysyłce zeznania
Ja mam też Win. 7 i ta sama sytuacja, nie pomagają zmiany w rejestrze i ustawieniach regionalnych.
Poszukam rozwiązania.
Proszę o zainstalowanie wpisu w rejestrze poprzez "uruchomienie" poniższego pliku.
http://www.dobry.pl/pliki/codepage.reg
Po tej operacji warto zrestartować Windows.
Czy pomogło?
http://www.dobry.pl/pliki/codepage.reg
Po tej operacji warto zrestartować Windows.
Czy pomogło?
Dodam,że w Panelu sterowania w Region i język powinno być ustawione jak na rysunku :
Jeżeli jest inaczej,zmieniamy język dla aplikacji nieobsługujących unicode na Polski,restartujemy komputer a następnie do rejestru wrzucamy plik który podał M.K., znowu restart i próbujemy wysłać :)
Jeżeli jest inaczej,zmieniamy język dla aplikacji nieobsługujących unicode na Polski,restartujemy komputer a następnie do rejestru wrzucamy plik który podał M.K., znowu restart i próbujemy wysłać :)
-
xcszuwar,,,
w dalszym ciągu to samo błędy walidacji danych
Nieeeeeeeeeeeeee :(:(:(
Nieeeeeeeeeeeeee :(:(:(
-
mar1940
u mnie również tak samo, dalej błędy.
Sytuacja wygląda następująco. Na niektórych instalacjach Windows 7 wystepuje problem błędnej konwersji polskich liter na kodowanie utf-8. Bartek miał taką sytuację na jednym komputerze z Win.7. Zastosował w.w. (w poprzednich postach) wpis w rejestrze i problem ustąpił. Co ciekawe, na drugim komputerze z takim samym Win.7 nie miał i nie ma tych problemów mimo braku wspomnianego wpisu w rejestrze.
Na razie nie znam innego rozwiązania problemu.
Na razie nie znam innego rozwiązania problemu.
-
dred
Pogrzebałem nieco po ustawieniach w tym oczywiście wspomniane ustawienia dla unicode oraz rejestry, ale nic sensownego nie wymyśliłem. Czy ktoś znalazł trop lub jeszcze lepiej rozwiązanie?..... bo jakoś cisza w temacie :(
W Windows Vista jest coś takiego jak ustawienie zgodności programu ze starszym sysyteem (właściwości / zgodność).
Czy w Windows 7 też jest? Może warto przestawić na XP czy 2000?
Czy w Windows 7 też jest? Może warto przestawić na XP czy 2000?