wysyłka przez internet

agnieszka71

wysyłka przez internet

Post autor: agnieszka71 »

Dlaczego gdy wysyłam PIT-37 drogą elektroniczną pojawia się błąd 414. Dodam, że dane identyfikacyjne sprawdziłam z 1000 razy!!!!

byczek-fernando

Re: wysyłka przez internet

Post autor: byczek-fernando »

Witam też mam ten sam problem Numer statusu: 414
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – błąd w danych identyfikacyjnych, a wszystkie dane sprawdzone 10000 razy, Czy ktoś wie co jest grane ?

Niby wszystko jasne, ale dalej nie przyjmuje nie wiem co jest

Najczęściej zadawane pytania

4. Co oznacza status dokumentu 414 – „weryfikacja negatywna” – błąd danych identyfikacyjnych?

Status dokumentu 414 - Weryfikacja negatywna - błąd danych identyfikacyjnych
Jeżeli otrzymasz status dokumentu 414 - Weryfikacja negatywna - błąd danych identyfikacyjnych, to prawdopodobnie zaistniała jedna z poniższych sytuacji:

Popełniłeś błąd w danych identyfikacyjnych przenoszonych do sekcji danych autoryzujących w zeznaniu:
wpisałeś nieprawidłowy identyfikator podatkowy podatnika - np. NIP pracodawcy lub identyfikator podatkowy współmałżonka
błędnie wpisałeś nazwisko podatnika np. Kowalska Nowak zamiast Kowalska-Nowak
błędnie wpisałeś pierwsze imię podatnika np. Jaeck zamiast Jacek (literówka)
błędnie wpisałeś nazwisko w pozycji dla pierwszego imienia, imię tam gdzie nazwisko
błędnie wpisałeś datę urodzenia podatnika np.: zamienione miesiące z dniami, niewłaściwy format daty (prawidłowy format daty: DD-MM-RRRR)
w przypadku, gdy w składanym do US zgłoszeniu identyfikacyjnym/aktualizacyjnym w danych identyfikacyjnych podany był numer PESEL, należy go również wpisać w danych identyfikacyjnych podatnika na formularzu elektronicznym zeznania.
W danych autoryzujących wpisałeś błędną kwotę przychodu z zeznania za 2010 rok - np.: 99,00 lub 99,10 zamiast 99,14 (kwota zaokrąglona), sumę przychodów podatnika i małżonka (powinna być tylko i wyłącznie kwota przychodu podatnika)

Jeśli po wprowadzeniu zmian i ponownym przesłaniu zeznania pojawi się znów status 414, należy skontaktować się z właściwym urzędem skarbowym celem wyjaśnienia niezgodności.

Zablokowany