U mnie w czesci E PITO wyskakuje informacja, ze pesel corki jest nizegodny z wstawiona data urodzenia.
Wypelnilem Pesel + nazwisko, imie i date urodzenia corki.Mialem problem z wydrukowaniem arkusza do-
poki nie kliknalem "NIE" na ikonie wyskakujacej z informacja o bledzie w poz.E 1.4. Moze mi ktos wyja-
snic o co tu chodzi?
pozdro.
jaszla
PIT O
-
Pomoc Techniczna IPS
Re: PIT O
Informacja w wątku http://www.pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=358
Dodatkowo pomijając to co wyżej została wprowadzona data w złym formacie. W polu z datą jest dostępny kalendarz, za pomocą którego można wybrać datę.
Dodatkowo pomijając to co wyżej została wprowadzona data w złym formacie. W polu z datą jest dostępny kalendarz, za pomocą którego można wybrać datę.
-
dziunia
Re: PIT O
chciałam poinformować , iż krajowa informacja podatkowa udziela błędnej informacji jesli chodzi o pit o częsć e , ponieważ podaje sie pesel dziecka bez dodatkowych danych , natomiast jezeli brak jest peselu wówczas podajemy imię i nazwisko oraz datę urodzenia dziecka .
zwróciłam uwagę pani która wyskoczyła iz wszystkie dane nalezy podawać , pani sprawdziła i przeprosiła .
w us miałam przeprawę aż wylądowałam u pana naczelnika ponieważ pani nie chciała przyjąć rozliczenia rocznego bo nie było peselu a wpisane pozosytałe dane .
sprawa zakonczyła się tym ze napisałan odręcznie brak peselu co jest nieprawnie ponieważ tego peselu dziecka nie miałam w danym momencie i pani przyjęła rozliczenie
zwróciłam uwagę pani która wyskoczyła iz wszystkie dane nalezy podawać , pani sprawdziła i przeprosiła .
w us miałam przeprawę aż wylądowałam u pana naczelnika ponieważ pani nie chciała przyjąć rozliczenia rocznego bo nie było peselu a wpisane pozosytałe dane .
sprawa zakonczyła się tym ze napisałan odręcznie brak peselu co jest nieprawnie ponieważ tego peselu dziecka nie miałam w danym momencie i pani przyjęła rozliczenie