Witam
mam na fakturze za internet następujące pozycje;
neostrada + usługa tv - 49,1 netto
e-bezpieczeństwo max - 5,74 netto
czy wszystko mogę odliczyć jako internet ?
internet + usługa Tv
Re: internet + usługa Tv
wg mnie jeśli ci nie dadzą jakiegoś zaświadczenia ile zapłacono za sam internet to nic nie możesz odliczyć, bo "usługa tv" nie wchodzi do ulgi na użytkowanie internetu
sprawdź czy na załącznikach do faktury nie ma wyszczególnionych kwot za sam internet.
Bo pakiety 9internet + cokolwiek, tv czy telefon) odpadają
Bo pakiety 9internet + cokolwiek, tv czy telefon) odpadają
-
KrzyCho.corp
A ja słyszałem, że jeśli jest wpisane słowo internet, to można tą kwotę odliczyć, natomiast jeśli wpisane jest (tak jak kiedyś było w TP) multipakiet, to nie można (informacja z TP)
potwierdzam koleżanke i marbara.
Na fakturze musi być podana kwota za sam internet. Jeżeli jest podane internet + cośtam to oznacza, że jest to opłata za jakiś pakiet i nie podlega to odliczeniu. Musi byc kwota tylko za internet i nic pozatym bo tylko internet można odliczyć.
Na fakturze musi być podana kwota za sam internet. Jeżeli jest podane internet + cośtam to oznacza, że jest to opłata za jakiś pakiet i nie podlega to odliczeniu. Musi byc kwota tylko za internet i nic pozatym bo tylko internet można odliczyć.
KrzyCho.corp napisał(a) :
> A ja słyszałem, że jeśli jest wpisane słowo internet, to można tą kwotę
> odliczyć, natomiast jeśli wpisane jest (tak jak kiedyś było w TP)
> multipakiet, to nie można (informacja z TP)
Dlatego mówię, by sprawdzić na załącznikach do faktury (które nalezy przechowywać 6 lat), czy jest wyszczególniona kwota za sam dostęp do sieci Internet.
Jeśli nie ma, to nie pomoże zestawienie typu "internet+tv"
> A ja słyszałem, że jeśli jest wpisane słowo internet, to można tą kwotę
> odliczyć, natomiast jeśli wpisane jest (tak jak kiedyś było w TP)
> multipakiet, to nie można (informacja z TP)
Dlatego mówię, by sprawdzić na załącznikach do faktury (które nalezy przechowywać 6 lat), czy jest wyszczególniona kwota za sam dostęp do sieci Internet.
Jeśli nie ma, to nie pomoże zestawienie typu "internet+tv"