Witam! W 2010 trzykrotnie oddawałem krew, dostałem zaświadczenie. Podobno można odliczyć. Jaki załącznik należy wypełnić? Jaka rubryka i jakie wartości należy wpisać?
Z góry dzięki za pomoc.
krew
Re: krew
Załącznik PIT/O, cześć D (darowizny)
Krwiodawca powinien mieć dokument, z którego wynika wartość przekazanej w postaci krwi darowizny. Oprócz tego, wymagane jest również oświadczenie o przyjęciu krwi darowanej krwi przez stację krwiodawstwa. Obydwa dokumenty wystawia dana jednostka publiczna służby krwi.
Przelicznik : 1 litr = 130zł
Krwiodawca powinien mieć dokument, z którego wynika wartość przekazanej w postaci krwi darowizny. Oprócz tego, wymagane jest również oświadczenie o przyjęciu krwi darowanej krwi przez stację krwiodawstwa. Obydwa dokumenty wystawia dana jednostka publiczna służby krwi.
Przelicznik : 1 litr = 130zł
Re: krew
wiec jeśli podatnik posiada książeczkę chonorowego dawcy to może sobie odliczyc oddaną krew. Ale mam pytanie, gdyż w tej części D trzeba poda dane osoby której się przekazuje tą darowiznę, więc mam rozumiec że podajemy tą stację krwiodastwa. Proszę mnie poprawic jeśli żle myśle, bo wcześniej nie spotkałam się z takim odliczeniem wśród znajomych.
pozdrawiam
Beata
pozdrawiam
Beata